04.09.2024.

10:42

Foto: Zoran Sinko/Shutterstock

Hronika

Optuženi muškarac pobegao ispred suda! Izašao iz marice vezan lancima i dao se u beg

Kako nam je rečeno u UIKSu, pritvoreno lice M.V. (38) onesposobilo je komandira odmah po izlasku iz specijalnog vozila-marice ispred Osnovnog suda u Obrenovcu gde je trebalo da mu se sudi za ugrožavanje sigurnosti.

M.V. se naime požalio da mu je pozlilo i iscenirao je pad na stepenicama ispred suda kako bi savladao komandira. U vozilu je bilo još jedno pritvoreno lice koje je kao i M.V. dovedeno na suđenje uz poštovanje svih bezbednosnih procedura koje se preduzimaju tokom sprovoda a to se odnosi pre svega na činjenicu da su im bile vezane i ruke i noge.

Odmah je obaveštena policija koja je uz Službu za obezbeđenje pokrenula intenzivnu potragu za licem.

U sprovodu oba lica su učestvovali iskusni pripadnici Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu a ovaj događaj je još jedna potvrda težine posla koji obavljaju komandiri najveće pritvorske jedinice u zemlji.

Pripadnici Službe za obezbeđenje ovog zatvora na teritoriji cele zemlje mesečno obave između 800 i 900 sprovoda, uz poštovanje svih bezbednosnih standarda. I pored preduzimanja svih bezbednosnih mera, sprovodi mogu da budu porozna tačka u obezbeđivanju lica lišenih slobode.

Zbog toga sprovodimo neophodnu obuku naše straže sa akcentom na sve izazove sa kojima se susreću zatvorske uprave u Evropi i svetu.