04.09.2024.

15:11

Foto: Foto: Informer, Miloš Rafailović

Hronika

"Mislila sam da je mrtav": Žena o dramatičnom trovanju muža i deteta u podrumu u Mirijevu

- Hvala Bogu, živi su. Javio nam je lekar da su dobro i da će ih ako analize bude dobre pustiti danas kući. Sve se dogodilo juče dok sam spavala - priča T. J. i dodaje:

- Pričala sam sinu da taj podrum ne treba ni da se dira, da se ne kreči, ali je on želeo da ga očisti. Hteo je da ga okreči u belo da bude svetlije, jer je dole mnogo mračno, a onda su se on i unuk otrovali.

Kako je navela T. J, ona se probudila iz sna jer je čula galamu i viku.

- Otišla sam da spavam kada je on krenuo da kreči podrum. Do podruma vode merdevine i ta vrata su jedini izvor vazduha i svetlosti. Verovatno kako je dole bio dugo zbog zatvorenog prostora ošamutio ga je taj miris, pozlilo mu je i pao je. Ali je pao tako da je udario glavom o beton. Ostao je tako nepomično da leži - kaže T.J. i dodaje:

- Njegov sin, a moj unuk je bio sa njim i njega je ošamutilo, ali je bio svestan. Toliko svestan da je uspeo da doziva pomoć. Ja ih nisam čula, na svu sreću čuli su ih momci koji rade u mehaničarskoj radnji prekoputa naše kuće. Ušli su momci odmah, izvlačili su ih iz podruma. Probudila sam se, čujem galamu, pomislim da nije kod nas, ali pogledam kroz prozor i vidim dvorište puno ljudi.

Skamenila se, ali je dotrčala da vidi šta se dešava.

- Videla sam sina, leži, ne pomera se. Mislila sam da je mrtav. Želudac mi se okretao, nisam mogla da dođem sebi. Stavili su ih u sanitet Hitne pomoći i odvezli u bolnicu - kaže T. J. i dodaje:

- Celu noć nisam spavala. Plašila sam se da li će preživeti, pogotovo za sina jer je imao tu povredu glave prilikom pada. Unuk je još u podrumu bio svestan, pa sam makar za njega manje brinula.