05.09.2024.

09:18

Foto: ATA Images, Miloš Rafailović

Hronika

Roditelji Marka Miljković danas u sudu: Vođa klana pozvao oca za svedoka, on u prošlosti iskoristio pravo da ne svedoči

Optužnicom su, podsetimo, obuhvaćeni i Veljko Belivuk i njegova supruga Bojana, kao i Filip Ivanovski i njegova supruga Marija. Takođe, tužilaštvo je na teret isto krivično delo stavilo i Beluvukovoj tašti, ali je protiv nje postupak razdvojen.

Podsetimo, Belivuk i Miljković koji su označeni kao vođe grupe kojoj je na teret stavljeno sedam ubistava, otmice, silovanje i trgovina drogom i oružjem terete se da su sa suprugama novac zarađen od kriminalnih aktivnosti ubacivali u legalne tokove kupovinom stanova, placeva, skupocenih satova, kuća, automobila, najsavremenijeg video nadzora.

- Marina i Milorad Miljković pozvani su među prvim svedocima. Optužnicom je Miljkoviću stavljeno na teret da je na ime oca kupio jedan automobil, "foksvagen pasat", a da je na ime pokojnog dede kupio nekoliko nekretnina, dva stana i kuću u Čačanskoj u kojoj su do hapšenja 4. februara 2021. živeli on i supruga sa decom - podseća sagovornik iz istrage. 

Prema njegovim rečima, tokom iznošenja odbrane, Miljković je negirao navode optužnice i predložio svog oca za svedoka.

- Još tokom istrage je izjavio da su kuća u Čačanskoj i stanovi u Krnjači i na Paliluli imovina njegovog pokojnog dede Miladina, i da su nekretnine pošto mu je deda preminuo, pripale njegovom ocu Miloradu. Predložio je tada u svom iskazu da u vezi sa tom imovinom kao svedok bude pozvan njegov otac Milorad Miljković - dodaje naš sagovornik.

Otac zloglasnog vođe klana, kao i njegova majka, kako dodaje, pozvani su da svedoče u istrazi, ali su oni tada iskoristili svoje zakonsko pravo i zatražili da budu oslobođeni dužnosti svedočenja jer im je Marko Miljković sin.

- Odluku da ne svedoče o imovini, oni mogu da ponove i sutra pred većem Specijalnog suda. Međutim, mogu i da je promene i da sutra ipak odluče da svedoče - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, navode optužnice negirali su i Miljkovićeva supruga, kao i Belivuk i njegova žena, i bračni par Ivanovski. Inače, Filip Ivanovski obuhvaćen je i optužnicom za kriminalne aktivnosti grupe.