05.09.2024.

12:04

Foto: printscreen

Hronika

Pripadnik Vračarskog klana došao u Srbiju: Pojavio se na sudu pa do detalja izneo odbranu

Andrijević je 18. novembra 2022. uhapšen u Holandiji i Srbiji je izručen 9. avgusta ove godine. Optužnicom mu je na teret stavljeno da je nalogu optuženog Uroša Piperskog optuženom Nikoli Kačareviću isplatio 6.000 evra za učešće u ubistvu Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće u oktobru 2020.

- Razumeo sam optužbu. Nisam kriv - rekao je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom optuženi Andrijević i dodao da želi da iznese svoju odbranu.

Na početku izlaganja izjavio je da nikada nije koristio Skaj telefon, kao i da ne poznaje ni jednu osobu koja je na optuženičkoj klupi.

Informer

- Skaj telefon u životu nisam koristio. Nisam član nikakve kriminalne grupe i ne poznajem ni jednu jedinu osobu sa optuženičke klupe. Optužnica me tereti da sam predao novac Nikoli Kačaraviću, nikada ga u životu nisam sreo, nikakav novac mu nisam dao - naveo je u kratkoj odbrani koju je izneo pred sudom.

Nikola Kačarević, suprug  poznate starlete , podsetimo, optužen je da je iskoristio poverenje ubijenog Šarca s kojim se družio i viđao, pristao da pripadnicima kriminalne grupe otkriva podatke o njegovom kretanju, tome gde se sastaju i sede i da ga namami na lokaciju na kojoj su planirali njegovo ubistvo. Kako se navodi u optužnici, za to je dobio 6.000 evra.

Šarac je, podsetimo, teško ranjen 17. oktobra 2020. pošto je posle sastanka sa Kačarevićem krenuo iz tog objekta. Premio je desetak dana kasnije u bolnici. U optužnici se navodi da je u njega pucao optuženi Lazar Ilić, koji je uhapšen u Crnoj Gori. Lisice na ruke tada su stavljene i optuženom Strahinji Saviću, koji je prema optužnici, posle hapšenja pristao da sarađuje sa istražiteljima.

Tužilaštvo na teret optuženima stavlja i da su zbog toga što je odlučio da progovori u zatvoru u Bijelom Polju planirali i njegovu likvidaciju i to tako što su mu u praseće pečenje koje mu je sestra odnela u pritvor stavili cijanid, ali on nije delovao i Savić je preživeo.

Informer

U optužnici se navodi da su okrivljeni Savićevu sestru pokušali da prisile da utiče na brata da ne govori i da uzme advokata kog mu oni angažuju, tako što su njenom tadašnjem vereniku Ivanu Blagojeviću iz Kraljeva zapalili restoran brze hrane i automoil.

U sudnici su danas prikazani snimci paljenja lokala.

- Na snimku se vidi datum 26. januar 2021. Uočava se polomljeno staklo lokala, ulazi lice u sivom duksu, sa kačketom, u tamnim panatlonama i patikama, i sa belim rukavicama. Iz plastične flaše poliva tečnost po podu, spušta je na pod, zatim spušta nešto nalik na upaljač, a na snimku se potom poljavljuje plamen. Navedeno lice izlazi iz lokala kroz polomljeno staklo, dok vatra prekriva ceo prostor - opisala je sudija Svetlana Aleksić šta se vidi na prikazanom snimku.

Prema navodima optužnice, lokal je zapalio optuženi Dejan Rutalj.

- Nisam nikada bio u Kraljevu, ne prepoznajem osobu sa snimka. Nemam nikakve opekotine - izjavio je Rutalj posle prikazivanja snimka, tvrdeći da on nije osoba u sivom duksu.

U optužnici se, podstimo, navodi da je preko aplikacije Skaj posle paljenja lokala optuženima slao slike opekotina koje je zadobio.