05.09.2024.

15:00

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Horor kod Ivanjice: Zaklao ženu pa mirno rekao tastu: "Ubio sam ti ćerku!"

Krvnik je skinuo sa sebe okrvavljeni vuneni džemper i otišao u firmu "Proleter" da obavesti i svoju ćerku Radu da je ostala bez majke!

U međuvremenu, pronašla ga je policija i uhapsila. Bez trunke kajanja, prilikom saslušanja je izjavio: "Ovo sam planirao da uradim i pre 30 godina!"

Monstrum je nepunih godinu dana kasnije osuđen na 20 godina zatvora. Tokom postupka utvrđeno je da je Drašković imao u trenutku zločina 3,40 promila alkohola u krvi zbog čega je bio smanjeno uračunljiv.

Nekoliko sati pre ubistva, ispostavilo se, ubica je pod dejstvom alkohola u jednoj kafani pred svima rekao da će sve probleme rešiti baš tog dana i da će zbrinuti i sebe, ali ga niko nije shvatao ozbiljno.

Šokirani meštani zaseoka Marjanovići ispričali su reporteru Informera šta je prethodilo stravičnom krvoproliću u porodičnoj kući Rose Drašković. 

- Bivši supružnici su dvadeset godina bili razdvojeni, a Rosa je tek poslednjih dana pripremala dokumentaciju za razvod braka kada se Miša ponovo vratio. Za svo to vreme, nesrećna žena je trpela strašne uvrede i maltretiranja. Policija je više puta upozoravala nasilnika, ne sluteći šta će on učiniti. Rosa je u kući, koju je sama sagradila, živela sa starim ocem, koji je bio u susednoj sobi u trenutku zločina - naveo je jedan od njih.

Rosa i Mišo, kako su dodali, imaju tri ćerke koje su takođe od detinjstva trpele očevo maltretiranje:

- Roksanda nije htela da se razvede od nasilnika da ne bi brukala sebe i decu. Mišo je rodom iz okoline Obrenovca i pre 20 godina je izbacio suprugu iz stare porodične kuće, koju je potom prodao bez njenog znanja. Nesrećnica je bila prinuđena da se sama snalazi i podiže ćerke. Bila je veliki borac i davala je sve od sebe da ih usmeri na pravi put.