06.09.2024.

08:46

Foto: Shutterstock/Društvene mreže

Hronika

Pronađeno telo muškarca na Kipru: Oglasio se otac nestalog Aleksandra iz Leskovca i saopštio loše vesti

Na jednoj od grupa na mrežama, na kojoj se širio apel za Aleksandra, navodi se da je telo nesrećnog mladića, navodno, pronađeno u šumi blizu njegovog smeštaja u Aja Napi.

- Ne želim nikome da kvarim veče ili dan, ali pre mesec dana sam podelila objavu o momku iz Srbije izgubljenom na Kipru, i sada osećam da treba da podelim i ovo. Našli su mu telo u šumi blizu njegovog smeštaja u Aja Napi. Nemam reči. Eto, koga je zanimalo. Neka počiva u miru - napisala je jedna devojka u opisu Aleksandrove fotografije.

Privatni istražitelj "Bakun investigative&security group" objavio je na svom Fejsbuk profilu da su telo Aleksandra pronašli u šumi u blizini njegovog smeštaja, 40 sati nakon što su krenuli u potragu. Međutim, oni navode da policija tek treba da identifikuje telo.

Aleksandrov otac Dejan je na svom Fejsbuk profilu podelio objavu istražitelja i uspomene na svog sina uz pesmu "Što te nema" i opis "In memoriam".

Da je pronađeno telo, za sada neidentifikovanog, muškarca u šumi kod Aja Nape potvrdili su i kiparski mediji, ali se ne navodi da je u pitanju mladić iz Leskovca.

- Prema informacijama policije, oko 10:30 juče ujutro pronađeno je telo muškarca u šumovitoj oblasti severno od Aja Nape, koje se nalazi u poodmakloj fazi mumifikacije - pišu oni.

Dalje objašnjavaju da se na licu mesta obavlja uviđaj koji će utvrditi okolnosti događaja.

Podsetimo, Aleksandar Gligorijević nestao je 26. jula u gradu Napa na Kipru dok je bio na letovanju.

Informer

- Moj sin je 18. jula otišao na Kipar na letovanje i svaki dan smo se čuli, a poslednji put je bilo 24. jula kad mi je oko pola 10 uveče rekao da je bolestan i da ima temperaturu, ali i da je nešto loše psihički. Do tada mi je govorio da je sve u redu i da se lepo provodi, ali se taj dan rasplakao - pričala je Aleksandrova majka Jasmina.

Prema njenim rečima ona ga je tada savetovala da sedne na avion i dođe za Srbiju, ali je on odlučio da ostane još.

- Posle toga mi se više nije javljao i već naredni dan kad sam ga zvala mu je telefon bio isključen. Nisu mu stizale ni poruke na mrežama, ništa - ispričala je Aleksandrova majka i dodala: 

- Pošto mu ovo nije prvi put na Kipru znao je tog momka koji radi u jednom ugostiteljskom objektu kod kog je odlazio, a i on ga je poslednji put video 21. jula. Ja sam njega kontaktirala i obavestila ga da mi se Aleksandar ne javlja, te je on obavestio policiju.

Aleksandrov poznanik sa Kipra, kako je ispričala Jasmina, obišao je sve bolnice i nigde ga nije bilo.

- 25. jula ga je srela jedna devojka koja ga poznaje, pitala ga je gde ide, rekao je da ide da kupi nešto da jede, a poslednji put je u hostelu u kom je odseo viđen 26. jula oko pola 12 uveče i više se nije vratio. Tamo su mu ostale stvari, samo nije bilo pasoša i telefona - kaže Aleksandrova majka.