06.09.2024.

10:42

Foto: Shuterstock/drustvene mreze

Hronika

Počinje suđenje za jeziv zločin u Vlaškom Dolu: Priznala da je ubila bivšeg muža i sa decom ga iskasapila, sada tvrdi da nije kriva

Viši sud u Požarevcu nakon završenih pripremnih ročišta, zakazao je suđenje za 30. septembar.

Kako smo ranije pisali, zločin se dogodio u noći između 4. i 5. septembra 2023. godine, a stravičano ubistvo otkrio je Stevanov rođak koji je primetio da se njegova deca čudno ponašaju. Sumnja se da se Ljiljana prvo žestoko posvađala sa bivšim suprugom, a potom je sačekala da on zaspi kako bi ga ubila. Zatim je usledio pakleni plan gde se Stevanovog tela rešila uz pomoć dece.

- Ubistvu je navodno prethodila svađa oko kuće, a kada je Stevan legao da spava, Ljiljana je odlučila da ga ubije. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu u okolini Kučeva, udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza. Krevet na kom je Stevan ubijen – podseća naš izvor.

Informer

- Ljiljana ga je porethodno, navodno, omamila nekim sredstvom, pa ga je ugušila jastukom. Potom je pozvala decu, rekla im šta je uradila, pa su napravili pakleni plan. Ljiljana je, navodno, uz pomoć ćerke i sina telo raskomadala i spakovala u džak za smeće. Potom su džak stavili u gepek od kola i odvezli u šumu kod Kučeva. Dok su komadali telo u kući, prostoriju su obložili najlonima, kako krv ne bi prskala po zidovima i nameštaju, a upravo je to bio "modus operandi" i Belivukove kriminalne grupe, kako se to navodi u optužnici. Krevet na kom je Stevan ubijen bio je natopljen krvlju, da ne bi rizikovali i iznosili ga tako krvavog, spalili su ga, što je radio i Belivukov klan sa pojedinim dokazima.

Nakon zločina, osumnjičeni su se danima pravili da se ništa nije dešavalo, a čak su prali i gepek kako bi uklonik krvave tragove. Ljiljana i Anita ostale su u Srbiji, dok je Marko nakon ubistva pobegao, ali je uhapšen krajem septembra kada je pokušao na mađarskom graničnom prelazu da uđe u Srbiju.

Podsetimo optužnica za surovo ubistvo u Vlaškom Dolu podignuta je u decembru prošle godine, a u junu je održano pripremnom ročištu na kome je Ljiljana, koja je tokom istrage priznala zločin čak i opisala kako je i šta radila, promenila iskaz i priznanje i rekla: "Nisam kriva, sve što sam pre rekla nije istina."

Inače na pripremnom ročištu sin i ćerka su se branili ćutanjem.