06.09.2024.

13:55

Foto: prtintscreen/Instagram MUP

Hronika

Vlasniku pumpe iz Bele Crkve određena zabrana prilaska: Naredio da maloletnike koji su ga opljačkali ošišaju na ćelavo

Do napada na maloletnike došlo je 27. avgusta, kada su tri maloletna lica prijavila brata i sestru N. A. i T. M, vlasnike benzinske pumpe u Jasenovu, ogranak Grebenac.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je 29. avgusta podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj stanici Bela Crkva, kao i zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Domu zdravlja u tom mestu i Opštoj bolnici u Vršcu.

Postupajući po zahtevu, iz policijske stanice u Beloj Crkvi je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu dostavljen izveštaj, a istog dana je postupajući javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu podneo predlog za izricanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa trojicom maloletnika.

Osnovni sud u Vršcu doneo je rešenje kojim se određuje mera zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije sa određenim licima i posećivanje određenih mesta.

U navedenom predmetu zakazane su dokazne radnje saslušanja osumnjičenih lica.

OJT u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu, te u interesu dokaznog postupka za sada nije moguće saopštavati detaljnije informacije o konkretnim dokaznim radnjama koje preduzima Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Postupak se pokreće i protiv trojice maloletnika u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, jer su sa benzinske pumpe ukrali novac i nekoliko energetskih pića.

Nakon što su se maloletnici izvinili, vlasnik pumpe ih je na prevaru odvezao, navodno da se izvine i njegovoj sestri koja je suvlasnica pumpe, da bi ih potom odvezao u svoju kuću u Beloj Crkvi, gde su ih tukli, a potom kod frizera da ih ošiša na ćelavo. Kako kod frizera nije bilo mesta, on ih je odvezao do benzinske pumpe, ispred koje je postavio stolicu i naterao dečake da jedan drugog šišaju na ćelavo.