06.09.2024.

16:38

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Oružana pljačka menjačnice u Temerinu: Dvojica motociklista oteli skoro tri miliona!

U tome im je pomogao R. D., tako što im je dao motor koji su dan kasnije polili zapaljivom tečnošću i zapalili u Gospođincima.

Na prvom izjašnjavanju, Zoran P. je negirao krivicu i tvrdio da je u vreme kada se dogodila pljačka bio u kafiću "Padrinos", koji je u vlasništvu njegovog brata. Takođe, naveo je da u daljem toku postupka neće odgovarati na pitanja.

Bojan. I. je potvrdio iskaz sa pripremnog ročišta, rekavši da priznaje sve i da se kaje, ali da će se ubuduće braniti ćutanjem. 

Doživele veliki šok

Potom je iskaz dala vlasnica menjačnice Dragana Đ. Ona je rekla da je, nakon što je čula za pljačku, bila pod velikim stresom i u strahu za radnike, a narednih dana i za članove  porodice i sebe. To je, kako je navela, trajalo sve dok nije čula da su osumnjičeni uhapšeni. 

Svedočila je i radnica menjačnice Jelena M. koja je opisala događaj i otkrila da je jedan od pljačkaša ušao u menjačnicu i oteo novac, dok je drugi sedeo na motoru i nešto kasnije uperio pištolj u nju u momentu kada je, držeći mobilni telefon, htela da pozove gazdaricu.

Jelena M. i njena koleginica Melani Ž., kao i vlasnica menjačnice, istakle su da ne poznaju optužene. Potvrdile su da su po Temerinu, kao i na društvenim mrežama nakon što se pojavio snimak sa sigurnosne kamere, kružile priče da su počinioci upravo dvojica okrivljenih. 

Na društvenim mrežama se, podsetimo, posle pljačke pojavio snimak na kome se vidi da dvojica maskiranih pljačkaša na motoru dolaze do menjačnice u centru Temerina. Jedan od njih silazi sa dvotočkaša s oružjem, dok drugi ostaje ispred i pištolj upire u prolaznike koji su se tu zatekli.

Nakon toga, kamere su zabeležile kako uplašene radnice izlaze iz lokala. Pljačkaš seda na motor iza vozača i zajedno s njim beži.

Pomagač u kućnom zatvoru

Ubrzo pošto je u javnost dospeo snimak pljačke, u medijima je bila objavljena vest da su počinioci uhapšeni i da su ih odale slike i snimci koje su postavljali na društvenim mrežama, što se ispostavilo kao netačno. Ipak, svoj trojici su lisice stavljene na ruke 11. oktobra. 

Zoran P. i Bojan I. se terete za razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Tridesetšestogodišnji R. D., koji je uhapšen zajedno sa njjima, zaključio je sporazum o priznanju krivice i osuđen je 1. decembra prošle godine na kaznu kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom od godinu dana.