07.09.2024.

11:15

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Mortus pijan satarom umalo odsekao prijatelju ruku: Kinez u tužilaštvu izneo šokantnu odbranu

Kinez koji je satarom umalo odsekao ruku prijatelju na saslušanju u tužilaštvu je izjavio da nije kriv i da nije tačno da je on satarom udario V.S. i polomio mu ruku.

Njemu se na teret stavlja krivično delo teška telesna povreda za koje je zaprećena kazna do 5 godina zatvora. 

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva okrivljenom se stavlja na teret da je dana 05.09.2024. godine, u stanu u Surčinu, pod dejstvom alkohola i nakon verbalne rasprave, pred tri svedoka, satarom udario oštećenog. 

Na saslušanju kod javnog tužioca okrivljeni je negirao izvršenje krivičnog dela, a imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer je okrivljeni strani državljanin, kao i da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Javni tužilac će, u daljem toku krivičnog postupak, ispitati oštećenog i svedoke, izvršiti uvid u video snimak, doneti naredbe za medicinsko veštačenje povreda oštećenog i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog radi utvrđivanja njegove uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela i preduzeti sve druge potrebne istražne radnje, nakon čega će doneti odluku zasnovanu na zakonu.

Podsetimo kako smo već pisali Kinez je u stan u ulici Milana Rakića u Surčinu, došao mortus pijan, utvrđeno je da je imao 1,5 promila, i odmah počeo da se svađa sa svima koji su se tu zatekli

Besan što mu prijateljica, koja je bila u stanu sa drugaricom, prigovara otišao je u kuhinju, zgrabio sataru i nasrnuo na njih.

Verovatno bi i ubio dve devojke da njegov prijatelj nije skočio da ih zaštiti.

On je podigao ruku kako bi sprečio muškarca da povredi dve devojke i udaren je satarom u ruku i zadobio je posekotine, ali i fakturu kosti.

Nesrećni V.S. primljen je KBC u Zemunu i nalazi se u stabilnom stanju.