07.09.2024.

15:19

Foto: printscreen

Hronika

Naoružani do zuba, svaki ima dosije debeo kao Biblija! Svi detalji policijske akcije hapšenja kojom je sprečen mafijaški obračun!

Kako nezvanično saznajemo, svi uhapšeni su od ranije poznati policiji i imaju dosijee, a jedan od njih, Kosta K. hapšen je ranije zbog razbojništva.

- Policija je brzom rekacijom sprečila unapred planirani i zakazani obračun na Novom Beogradu. Jedan među uhapšenima je Kosta K., inače šef obezbeđenja više restorana i klubova u Beogradu, kao i splavova, a navodno obezbeđuje i druge objekte - kaže nezvanično naš izvor.

Krao dnevnice zaposlenima

Kosta K. je odranije poznat policiji i to zbog pokušaja pljačke iz 2020. godine, kada je pokušao da opljačka jedan kombi koji je prevozio dnevnice za zaposlene.

- Kosta K. se te godine zajedno sa još dvojiciom osumnjičenih maskirao u policajca, kada im je u susret naišao kombi koji je prevozio novac za isplatu dnevnica zaposlenima jedna kompanije. Sa pištoljem za pojasom, Kosta K. je zaustavio kombi, ušao na suvozačevo mesto i tukao vozača, dok su drugi članovi njegove ekipe tražili novac - podseća izvor i dodaje da je i tada policija osujetila plan Koste K. i sprečila dalje razbojništvo.

Osuđivan za pokušaj ubistva

Inače, pored Koste K. i svi drugi uhapšeni u ovoj akciji imaju kriminalni dosije i prema prvim informacijama dovode se u vezu sa kriminalnim klanovima. Policiji je dobro poznato i ime uhapšenog Nejbojše S. koji se spominje kao deo "Kekine grupe", čija kriminalna delatnost doseže do teških kriminalnih dela, kao što su ubistva, pokušaja ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilničko ponašanje, oduzimanje motornih vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge.

- Nebojša S., koji se ranije dovodio u vezu sa kriminalnom grupom Dejana Stojanovića Keke osuđivan je zbog pokušaja ubistva Nenada E., a takođe je osuđivan i za više teških krađa i razbojništava.U zatvoru je svojevremeno bio zbog umešanosti u pljačku restorana brze hrane u Novom Beogradu - kaže naš sagovornik.

Informer

Više javno tužilaštvo u Beogradu

Četvorici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a očekuje se da će sutra biti saslušani u prostorijama ovog tužilaštva.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podsetimo, sinoć je potvrđeno da su u efikasnoj akciji policije uhapšene četiri osobe. Na teret im je stavljeno krivično delo neovlašćeno nošenje vatrenog oružja.