07.09.2024.

23:42

Foto: Printscreen/Youtube/GDF Catania e SCICO

Hronika

Raskrinkana dilerska banda u Italiji: Srbin sa pajtosima ukrcavao na brod 540 kila kokaina!

Ova akcija je, kako je otkriveno, rezultat preventivnih mera u cilju otkrivanja sumnjivih i nezakonitih aktivnosti.

Iz tih razloga je, precizira se, svakodnevno nadgledan deo mora između provincija Katanija i Ragusa, i tako je policija otkrila sumnjivo kretanje ribarskog broda koji je, umesto ribolova, bio uključen u preuzimanje plutajućih paketa iz vode.

"Uz pomoć pomorskih jedinica Gvardija di Financa, brod je presretnut kako bi se izvršila detaljna inspekcija. Tokom pregleda plovila, otkriveno je 18 paketa, svaki težine oko 30 kilograma, pažljivo upakovanih kako bi se sprečilo prodiranje vode i sačuvao sadržaj, obezbeđenih nizom plovaka kako bi se izbeglo potonuće... Specifičan način pakovanja i neuobičajene metode preuzimanja paketa sugerisali su da se najverovatnije radi o teretu narkotika, bačenom u more sa teretnog broda koji prolazi tom rutom, a sve radi kasnijeg preuzimanja i transporta na kopno", saopštili su iz GdF.

Ističu da je nakon otvaranja i analize paketa, koje su sproveli specijalizovani pripadnici PEF-a iz Katanije, potvrđeno prisustvo brojnih blokova sa belim prahom za koji su brzi testovi pokazali da je kokain.

U saopštenju dodaju da je o pronalasku velike količine droge obavešteno tužilaštvo, te da su zaplenili 540 kilograma kokaina i plovilo, na kojem su uhapsili četiri Italijana i državljanina Srbije:

"Svi se sumnjiče za trgovinu drogom. Zaplena ovako velike količine narkotika sprečila je da se njima preplave ulice, čime bi se ostvarili enormni prihodi od više od 100 miliona evra."