08.09.2024.

17:58

Foto: Danica Ćuruvija

Hronika

"Ožiljci su tu da nas podsete da zaboraviti ne smemo"! Oglasila se supruga ubijenog Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana"! (FOTO)

- Prisutan si u svakom našem uzdahu i rane na srcu su toliko duboke da ni večnost nije dovoljna da ih zaceli. Ožiljci su tu da nas podsete da zaboraviti ne smemo. Tvoj trag je u svetu je neizbrisiv, a ljubav prema tebi večna. Sa ponosom i poštovanjem govorimo o tebi, a u svakom otkucaju našeg srca ostaje sećanje koje čuvamo. Neka tvoj mir bude večan, a tvoja snaga i dalje bude deo nas. Sa dubokim pijetetom, tvoje večne ljubavi - napisala je u čitulji Vukotićeva udovica Maša sa decom.

Informer

 

- Sećanje na tebe, ponos i dostojanstvo žive zauvek. Počivaj nam u miru voljeni naš - navela je u čitulji porodica Vukotić.

Jovan Vukotić je ubijen 8. septembra 2022. godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (25) i maloletnog supruga. Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo.

Informer

 

U januaru prošle godine je obelodanjeno da je u Turskoj podignuta optužnica za njegovo ubistvo, kao i da je predata sudu u Istanbulu. Na optužnici se nalazi 18 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođaka Radoja Zvicera, kao i Milan Vujotić i Zdravko Perunović. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

U optužnici se, prema pisanju turskih medija, navodi da je ubistvo Jovana Vukotića naručio Radoje Zvicer i da je angažovao Živkovića i Vujotića da ga lociraju. Vukotić je u Tursku ušao sa pasošem na ime Predrag Popović, a osumnjičeni su ga pronašli, pratili a potom i ubili sarađuju sa kriminalnim grupama iz Turske.

Jovan Vukotić je sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pokopan i njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69), koji je ubijen 2019. u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana. Veselinov ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.