09.09.2024.

11:21

Foto: Vlada Crne Gore/Arhiva

Hronika

Slučaj "Tunel" ponovo u centru pažnje! Ukrali telefon Tamare Zvicer, ali i ove stvari

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je pred Osnovnim sudom u Podgorici optužnicu protiv V. M., M. M., D. J., V.E., P. M., N. M., zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa, protiv (K. B.) zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delima teška krađa u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave i protiv jednog lica (M. V.) zbog krivičnog dela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela" saopšteno je iz tužilaštva.

Protiv I.P. doneta je naredba o obustavi istrage zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Informer

"Prilikom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici protivpravno je oduzeto i prisvojeno 11 mobilnih telefona, kao i 19 komada vatrenog oružja, od čega jedanaest komada vatrenog oružja iz pravosnažno okončanih predmeta, dok su preostalih osam komada vatrenog oružja iz predmeta koji su i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici" dodaje se u saopštenju.

Takođe, oduzeta je i prisvojena manja količina opojnih droga marihuana, heroin i kokain, iz tri pravosnažno okončana predmeta i dva predmeta koja su u i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici.

Informer

Istragom su, podsetimo, bili obuhvaćeni državljanin Srbije Vladimir Erić, zatim Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice, Marjan Vuljaj, Nikola Milačić i Katarina Baćović, kao i Ivica Piperović.

Kako saznaje portal Dan, optužnicom su obuhvaćeni svi osim Ivice Piperovića.

Rupa u depou suda i tunel koji vodi do zgrade preko puta, podsetimo, otkriveni su u septembru prošle godine.

- Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora - podseća crnogorski portal šta je otkriveno tokom istrage.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Kako se navodi, sumnja se da su kopači tunela, iz stana ulazili u depo iz kog su, kako je ranije otkriveno, odneli i telefon Tamare Zvicer, supruge odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Osim njenog telefona odnet je i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva voda kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovica u januaru 2021. godine - preneli su ranije crnogorski mediji.

Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.