10.09.2024.

08:47

Foto: printscreen/pupia.tv

Hronika

Srbin za kojim je bila raspisana međunarodna poternica izručen Italiji: U Veroni osuđen zbog šverca droge, "pao" u Danskoj

Državljaninu Srbije sudilo se zbog trgovine drogom, ali je nakon godinu dana u pritvoru pušten na slobodu, do pravosnažnosti presude.  

- Ovaj muškarac poznat je italijanskim vlastima po krijumčarenju droge. Prvi put je uhapšen 2021. godine zbog transporta  231 kilogramu droge. Posle godinu dana boravka u zatvoru, Srbin je pušten iz pritvora - rečeno je iz nadležnog tužilaštva u Veroni.

Odmah nakon puštanja na slobodu, Srbin je pobegao, ali je i dalje nastavio svoj narko posao i ubrzo su italijanski ostražitelji utvrdili da je on pripadnik međunarodne kriminalne organizacije i za njim je tužilaštvo iz Verone raspisalo poternicu.  

Zahvaljujući saradnji Službe za međunarodnu policijsku saradnju i danskih vlasti, traženi muškarac je lociran i uhapšen u Danskoj 14. maja 2024. godine.

Sada je konačno izručen u Italiju. Specijalnim letom koji je organizovala Služba Interpola, muškarac je sleteo na rimski aerodrom Fjumičino, gde su ga policajci Državne policije priveli i prebacili u zatvor Rieti. Srbina čeka izdržavanje zatvorske kazne od još 4 godine, 3 meseca i 8 dana.