10.09.2024.

09:17

Foto: Foto: V.J., Društvene mreže

Hronika

Da li će veštačenje automobila otkriti pravu istinu? Luka sahranjen, a uzrok smrti nepoznat

Na Lukinom telu nije bilo tragova nasilja, ali se i dalje čekaju nalazi obdukcije kako bi se znao tačan uzrok smrti, a takođe su velike nade o razrešenju misterije koja obavija njegovu smrt položene i u veštačenje automobila u kom se nalazio u noći nestanka.

Trenutak udesa niko nije video, ali su ga ljudi u obližnjem restoranu čuli i, kako su rekli, "puklo je kao bomba". Dok nisu pritrčali u pomoć i dok putem nije naišao prvi automobil prošlo je oko 40 sekundi do minut. Ipak, kada su prišli automobilu kako bi pomogli Luki, njega nije bilo.

Više je teorija o tome šta je moglo da mu se dogodi i na koji način je mogao da završi u šipražju. Jedan od njih je da ga je ošamutio vazdušni jastuk i da je, krenuvši po pomoć, slučajno otišao na suprotnu stranu, u šipražje, gde je pao i potencijalno preminuo od posledica unurtašnjeg krvarenja. Drguja je da je ispao iz automobila tokom prevrtanja i upao u šipražje.

Šanse da je neko drugi pomerao telo su gotovo nepostojeće. Da je neko pokušao da pomogne Luki zvao bi Hitnu pomoć, a da je nečija namera bila da opstruira situaciju, nelogično bi bilo da pomeri telo i samo ga ostavi. Jedino što bi imalo smisla je da ga je neko drugi udario automobilom, pa ga pomerio da ne bi odgovarao, ali na licu mesta zatečeno je samo Lukino vozilo koje se prevrnulo nakon što je udario u bankinu.

Ono što je neverovatno je da niko od porodice i prijatelja, koji su taj kraj pretraživali u danima nakon Lukinog nestanka, nije pronašao telo, iako ono nije bilo mnogo udaljeno od vozila.

Telo je pronađeno tek kada je policija otišla da traži Luku na jednoj strani dok je one koji su došli da pomognu poslala na drugu stranu. Tog devetog dana potrage, Lukina sestra dobila je poruku da je policajac pronašao telo.

Lukin brat je u jednom momentu, dok je išao u potragu, naišao na policiju sa druge strane i rečeno je da niko ne sme da prilazi i da je nešto pronađeno, ali da mora da sačeka. Naposletku je rečeno da se pretpostavlja da je u pitanju Lukino telo, jer je na sebi imalo šorts koji je Luka nosio kobnog dana.