10.09.2024.

12:32

Foto: Fejsbuk/Društvene mreže/D.K./Privatna arhiva

Hronika

Zorica se grčevito borila za život! Na rukama žene koju je zaklala psiho ćerka pronađene odbrambene rane

- Osim smrtonosnih povreda, na telu žrtve zločina uočene su i brojne posekotine po rukama nanete najverovatnije nožem. Obdukcija ne može da pokaže na koji način su one nastale, mada se u najvećem broju ovakvih slučajeva radi o odbrambenim ranama. Ono što je sigurno je da je žrtva rukama bila u kontaktu sa oštricoma, ali će tek istraga pokazati da li se žrtva branila ili je držala nož kojim je ubijena. U svakom slučaju sve ukazuje na to da je bilo nekakvog otimanja oko oruđa ubistva - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Marina C. je nakon ubistva majke pobegla, a potraga za njom trajala je do sinoć kada je pronađena kod igrališta nedaleko od niške fabrike "Nisal“.

Policija je osumnjičenu najpre odvela u Zavod za sudsku medicinu kako bi se obezbedili tragovi, pre svega biološki, koji će poslužiti kao dokaz u postupku koji će protiv nje biti poveden ako se potvrde sumnje da je ona ubica.

Kuća u ulici Save Kostića u kojoj se zločin dogodio je zaključana, a na vratima je policijska traka. Na ulaznim vratima vidljivi su tragovi rada forenzičara, crni tragovi od sredstva skidanje otisaka prstiju.

Informer

- Marinin otac nije od jutros kod kuće, nisam sigurna da li je oterao koze na ispašu kao što čini svakog jutra jer ga nisam videla. Međutim, kada sam juče prolazila kraj njegove kuće čula sam neke ljude, pretpostavljam da se radi o policajcima, koji su kazali da danas prepodne bude u Policijskoj upravi radi davanja izjave. Moguće je da je sada kod njih jer u kući nikoga nema. Takođe, čula sam da su mu kazali da je obdukcija gotova i da je Zoričino telo u kapeli – rekla je komšinica iz ulice. 

Kako je naša sagovornica objasnila celo naselje je odahnulo nakon što je Marina uhapšena.

- Priznajem, bili smo prestravljeni, zaključali smo vrata i nismo izlazili iz kuća. Padalo nam je na pamet da je Marina, kada je već majku ubila, sposobna da napadne bilo koga. Sinoć smo čuli da je policija pronašla i stvarno nam je laknulo, mnogo se bezbednije svi ovde osećamo - kazala je komšinica i dodaje da je čula da je Marina priznala da je ubila majku. 

Informer

- Komšije od jutros pričaju da je policajcima kazala da je ona ubica. Međutim i posle toga je policija bila ovde, nešto su tražili, moguće da su tragali za tim nožem, ali ne znam da li su ga našli - zaključuje ova Nišlijka.

Motiv stravičnog zločina biće utvrđen istragom, a o odnosima u ovoj porodici čak i najbliži, imaju različite stavove. 

Marinin stric Negoslav Cvetanović rekao je da su Zorica i njegov brat Najdan bili u sekti te da je to uticalo na duševno zdravlje njegove bratanice

- Marina nije imala izbora, bila je samo dete i morala je da trpi to što su joj roditelji nametnuli. Kad je odrasla pokušala je da izađe iz te priče i tada su nastali problemi. Moj brat i snaha su je maltretirali i šikanirali jer se oglušila o njihove zahteve da ostane u sekti. To je loše uticalo na njenu psihu, pa je morala na psihijatrijsko lečenju u bolnici u Gornjoj Toponici.  Bilo mi je žao Marine, molio sam brata da se posveti detetu ali ništa nije vredelo - opisuje Cvetanović događaje koji su prethodili krvavom obračunu.

Sa druge strane Zoričina bliska rođaka negira da je Marina zlostavljana već tvrdi da je ona bila ta koja je terorisala roditelje.

- Zorica je život davala za svoju ćerku i zaista je tužno da je posle svega što je od nje pretrpelo, neko krivi za navodno zlostavljanje. Ona je bila dobra majka, pokušavala je da Marini pomogne ali je sve bilo uzalud. Marina je bežala od kuće i maltretirala roditelje, čak je oca prijavljivala policiji zbog navodnog silovanja – kazala je ova Nišlijka.

Marina je sinoć nakon okončanja forenzičkog postupka u Zavodu za sudsku medicinu i sagledavanja na Klinici za mentalno zdravlje, prebačena u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici. Veštačenje će pokazati da li je sposobna da se protiv nje vodi krivični postupak ili će biti predloženo izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.