10.09.2024.

14:28

Foto: Foto: : J.V., Miloš Rafailović

Hronika

Epilog evakuacije Smederevske tvrđave usred gradske manifestacije! Pretio bombom zbog obračuna sa konkurencijom?!

- Osumnjičeni se bavi delatnošću zabavnih i tematskih parkova i u nekoliko gradova je učestvovao na manifestacijama, iznajmljujući prostor za postavljanje svog luna parka.

Kaže da mu je na ovogodišnjoj “Smederevskoj jeseni”, uticajem konkurencije, onemogućeno učešće, a samim tim i ostvarenje prihoda, što je bio motiv za upućivanje dojave o postavljenoj bombi u Velikom gradu Smederevske tvrđave, gde se svake godine nalazi zabavni park. Kaže, želeo je da se osveti konkurenciji – navodi naš sagovonik. 

Pre upućivanja dojave bio je u Požarevcu, gde je kupio pripejd karticu za mobilni telefon i sa neregistrovanog broja uputio je poziv dežurnoj službi smederevske policije. Potom je karticu sa koje je uputio poziv bacio. 

Inače, kako saznajemo, reč je o porodičnom čoveku, ocu troje dece, bez prethodnog krivičnog dosijea i prekršaja, pa su nadležni bili iznenađeni ovako radikalnim postupkom iskazivanja nezadovoljstva.

U smederevskom Osnovnom javnom tužilaštvu potvrđeno nam je da je osumnjičeni saslušan.

- Tokom saslušanja osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog dela. Sudiji za prethodni postupak je upućen zahtev za određivanje pritvora zbog postaojanja mogućnosti da osumnjičeni ponovi ovo krivično delo - rečeno nam je u tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti za izazivanje nereda i panike, i to za teži oblik ovog dela, za koji je, uz novčanu, zaprećena i kazna od 6 meseci do 5 godina  zatvora.