10.09.2024.

15:02

Foto: N.F.

Hronika

Produžen pritvor Jožefu: Godinama živeo sa lešom u kući, dok je lopatu krio u spavaćoj sobi

- Portparol Višeg suda u Subotici potvrdio je da je istražni postupak protiv Mičik Jožefa i dalje u toku. Detalji o prirodi optužbi i razlozima za produženje pritvora nisu saopšteni javnosti. Ovo je najnoviji razvoj u slučaju koji je privukao pažnju javnosti, a nadležni organi nastavljaju sa prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem činjenica - piše Dnevnik.

Podsećanja radi, za sam zločin saznalo se kada je mlađi sin ubijenog čoveka prijavio njegov nestanak nakon što su mu komšije javile da Jožef planira da proda kuću. Policija je potom saznala i da ubijeni Jožef koji je korisnik socijalne novčane pomoći, tri godine nije podizao svoj novac, nakon čega su pokucali na vrata gde su živeli žrtva i osumnjičeni sin.

Na kraju se ispostavilo da je ubica, prema rečima komšija, poslednje tri godine lagao sve da je otac u zatvoru, da je otišao da živi u Čantaviru. A telo nesrećnog čoveka pronađeno je tek nedavno. Nakon hapšenja Jožefa, on je priznao zločin, a istraga će utvrditi tačan motiv zašto je presudio ocu.

- Policija je stajala ispred kapije i čekala da Jožef dođe, s obzirom na to da nije bio kući. Kada je došao biciklom, ostavio je bicikl pored kapije i mirno ušao sa policajcima u dvorište. Policajci su mu rekli da su dobili prijavu da mu je otac nestao i upitali ga da li on nešto zna o tome, Jožef je odmah priznao da ga je ubio - podseća izvor.

Osumnjičeni muškarac je detaljno opisao kako je došlo do zločina, kao i gde je telo njegovog oca.

- Jožef mlađi je priznao da se posvađao sa ocem tog dana i da ga je ubio lopatom. Rekao je da je telo stavio u pomoćni objekat koji se nalazi u produžetku kuće. Ta prostorija je u suštini kotlarnica, oni su tu imali peć odakle se cela kuća grejala. Ona ima svega nekoliko kvadrata i onako je niža neka tri, četri stepenika od kuće i deluje kao neki podrum - kaže izvor i dodaje:

Pokazao im je i lopatu kojom je nasmrt pretukao oca. Iako u dvorištu imaju nekoliko različitih vrsta alata, Jožef je policajcima pokazao lopatu koja se nalazi u spavaćoj sobi.