10.09.2024.

17:42

Foto: arhiva, ilustracija

Hronika

Obogatili se nedozvoljenom trgovinom! Uhapšena trojka iz Kikinde, oduzeti im stanovi i kuće vredne više od 700.000 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Kikindi, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u koordinisanoj akciji, uhapsili su D. N. (36), S. R. (35) i S. S. (54) iz Kikinde, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca.

Oni se sumnjiče da su, od početka januara 2020. godine do danas, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, nabavljali i prodavali polovnu belu tehniku, alat i drugu robu, a potom taj nezakonito pribavljen novac koristili za kupovinu pokretne i nepokretne imovine.

Policija je od osumnjičenih privremeno oduzela imovinu čija se vrednost procenjuje na više od 720.000 evra i to: stan u Novom Sadu, pet porodičnih kuća, šest pomoćnih objekata, poljoprivredno i građevinsko zemljište, sedam teretnih i dva putnička vozila, pet prikolica, kao i raznu tehničku robu i uređaje i oko 19.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.