11.09.2024.

08:15

Foto: Foto: Miroljub Mihailović Piki, Instagram/ Instagram 192_rs

Hronika

Detalji jezivog udesa u Vreocima: Teretni voz smrskao automobil, vozač čudom ostao živ (FOTO /VIDEO)

Vozač je nekim čudom preživeo, a zadobio je lakše telesne povrede, iako su vatrogasci satima morali da seku lim da ga izvuku iz smrskanog automobila.

- Na delu pružnog prelaza gde se dogodila nesreća postoji svetlosna signalizacija, kao i znak "STOP", dok rampe nema. Do nesreće je navodno, došlo kada se teretni voz vraćao sa istovara i bio je prazan. Njegova brzina kretenja je izuzetno spora i ne prelazi 20 kilometara na čas. Iz za sada nepoznatog razloga vozač "pežoa" nije stao pre pružnog prelaza nego je samo nastavio pravo i tako je došlo do sudara - kaže naš izvor i dodaje da je scena bila jeziva:

- Bilo je nekoliko očevidaca koji su videli kako je došlo do sudara.

Od siline udarca kola su potpuno smrskana sa prednje strane. Svako ko je video auto mislio je da čovek nije živ, ali je on pukom srećom bio svestan kada je došla policija, vatrogasci i lekari Hitne pomoći.

Kako dodaje naš izvor, nesreća se navodno, dogodila i naočigled radnika koji je bio tu i regulisao pružni prelaz.

- Nakon što je vozač automobila uspešno izvučen iz olupine sanitetom je transportovan u bolnicu. Uviđaj je trajao satima, a istragu vodi nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu - zaključuje izvor iz istrage za medije. 

Informer

Ova nesreća prošla je bez žrtava, ali nažalost ona koja se dogodila 19. avgusta, samo dvadesetak kilometara dalje, u blizini Lazarevca, tačnije u Petki kada je voz udario u odneo je tri života.

Podsetimo tada je putnički voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd, udario u "audi" kojim je upravljao taksista Milan Lazarević, dok su njegovi putnici bili Milan D.,kao i njegovo dvoje dece koje je vodio na bazen. Tada se pojavio i uznemirujući snimak udesa na kome se jasno vidi da se vozač "audija" bez kočenja naišao na puržni prelaz iako je bilo upaljeno crveno svetlo na samaforu. 

Nakon udarca voz je auotmobil vukao nekoliko desetina metara sve dok se nije zaustavio. Od siline udarca taksista i dvoje dece, brat i sestra, stari 12 i 14 godina od zadobijenih povreda preminuli su, dok je njihov otac Milan D. povređen, ali je iste večeri otpušten na kućno lečenje.