11.09.2024.

08:49

Foto: Shutterstock

Hronika

Međusobno se optužuju: "Oni su ga tukli, ja sam samo gledao!" Trojica bahatih tinejdžera nasmrt pretukli čuvara na Adi Ciganliji

Kako izveštavaju mediji mladići od kojih je samo jedan punoletan i ima samo 19 godina, dok su dvojica šesnaestogodišnjaka na saslušanju u tužilaštvu su prabacivali krivicu i svaki od njih je trvdio da on nije tukao nesrećnog penzionera već druga dvojica. 

- Sva trojica su izjavili bukvalno istu rečenicu: "Oni su ga tukli, ja sam gledao" - kazao je izvor iz tužilaštva. 

U policiji kažu da su huligani nakon zločina pobegli, a prvo je na osnovu snimaka sa kamera identifikovan punoletni mladić, koji je ubrzo rekao ko je kobne večeri bio sa njim. Interesantno je da je jedan maloletnik bio sedam dana u bekstvu pre nego što je uhapšen.

Inače u Višem javnom tužilaštvu je razdvojen postupak, krivično odeljenje vodi slučaj protiv punoletnika, dok maloletničko odeljenje protiv dvojice maloletnika.

Podsetimo Marijana, koji je čuvao mobilijar kafića na Adi Ciganliji kobne noći su napala i brutalno pretukli devetnaestogodišnjak i dvojica šesnaestogodišnjaka, koji su pre toga divljali po baštama zatvorenih kafića lomeći i kradući sve što im je palo pod ruku, a napali su i jedan par i devojci polomili vilicu i nos. 

Nesrećnog penzionera su unakaženog i sa polomljenom lobanjom i rebrima ostavili u lokvi krvi i njega je sledećeg jutra našao jedan čistač. U bolnici su lekari sve pokušali kako bi mu spasili život, ali je nažalost preminuo 23. avgusta. 

Huliganima se na teret stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povrede sa smrtnim ishodom za koje za zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora. 

Trojici huligana nakon saslušanja je određen pritvor do 30 dana.