11.09.2024.

09:58

Foto: printskirn

Hronika

Poznato stanje pretučenog oca sa bebom na Vračaru: Nasilniku je ukinut pritvor, oštećeni se oporavlja

Oštećeni Dragan, zadobio je teške povrede i bio nekoliko dana u komi. Nakon pisanja Informera i apela da se nasilnik privede pravdi, Tužilaštvo je izdalo nalog za njegovo hapšenje i određen mu je pritvor. 

Nakon mesec i po dana, nasilnil L.T. (19) pušten je na slobodu, a advokat oštećenog Jovan Vukčević za Informer otkriva detalje ovog slučaja. 

- Dragan je sada dobro, oporavlja se još uvek ali je bolje, dao je svoju izjavu u sudu. Okrivljenom je ukinut pritvor, jer su ispitani svi svedoci za koje se sumnjalo da on može uticati na njihove izjave. Ostao je još jedan svedok da se ispita koji je bio na licu mesta. Takođe, urađeno je i medicinsko veštačenje povreda i očekujemo da nam taj nalaz stigne, i kada taj papir stigne znaćemo šta dalje - priča nam Vukčević i na naše pitanje da li se nasilnik javio, odgovoprio nam je:

- Niko se nije javio, ni Draganu, ni meni! Porodica kao ni pravni zastupnik, od momenta kada se to desilo niko nas nije pozvao - zaključuje Vukčević. 

Informer

Podsetimo, prolaznici su u jednom dahu ispričali kako je sve izgledalo.

- Videla sam nekog visokog čoveka da leži na zemlji, žena je vrištala, uplakana dozivala pomoć. Svi iz kafića su skočili i prišli da pomognu. Čovek koji ga je pretukao bio je krupan, kažu da je u pitanju kik bokser, prvo ga je udario pesnicom u bradu, a onda oborio na zemlju i tukao dok nije izgubio svest. Zatim je pobegao. Posle par minuta povređeni čovek je ustao i krenuo niz ulicu. Došli su iz Hitne pomoći i molili ga da uđe, ali on je odbijao, govoreći da je dobro. Par minuta posle, smestili su ga u vozilo Hitne pomoći i odvezli - kaže jedan od očevidaca.

Informer

Majka pretučenog tražila snimke sa kamera

Prema njegovim rečima, dan nakon napada, u obližnje lokale je došla žena koja se predstavila kao majka pretučenog Dragana. Tvrde da se raspitivala o tome šta se dogodilo.

- Njegova majka dolazila je sutradan i pitala za kamere. Ispričala nam je da su njen sin i snajka šetali sa bebom u kolicima, kada se L. T. isparkiravao i udario u kolica. Raspravljali su se i ovaj je izašao iz auta i prvo ga udario pesnicom u bradu, a zatim ga oborio na zemlju i tukao. Majka je rekla da mu je glava jako loše i da se nalazi u veštačkoj komi - kaže devojka iz lokala ispred kog se desio incident.

Ona dodaje i da je čula da je sutradan na mesto nesreće dolazila i majka L. T. koja je tvrdila da je i njen sin povređen.

- Dolazila je majka napadača da se raspita šta se desilo i tvrdila je da njen sin nije kriv, već da je i on povređen i da je Dragan njega prvi izazvao - kaže sagovornica.

Kako smo pisali, Dragan R. primljen je u Urgentni centar u Beogradu sa polomljenim kostima na licu i zbog težine povreda stavljen u veštačku komu.