11.09.2024.

12:59

Foto: Informer

Hronika

Optužnica za komandira iz Okružnog zatvora u Beogradu: Ovo su najnoviji detalji

Postoji opravdana sumnja da je Đorđe Dž. sa umišljajem podstrekao Kristijana T. da u pritvor Okružnog zatvora unese tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice i da ih preda ih jednom pritvorenom licu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Đorđu Dž. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Kristijan T. je, kako se sumnja, 8. jula 2024. godine u svojstvu službenog lica, komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja pokušao da jednom pritvoreniku pribavi korist u vidu omogućavanja korišćenja tri mobilna telefona sa pripadajućom opremom, koje mu je dan ranije, 7. jula oko 21:30 na zaustavnoj traci auto-puta Beograd – Šid predao u paketu Đorđe Dž. kako bi ih on predao pomenutom pritvoreniku.

Sutradan je prilikom ulaska u odgovarajući blok Okružnog zatvora, Kristijan T. starijem komadiru rekao da je prilikom pregleda paketa zaostao jedan par čarapa pomenutom pritvoreniku i da će mu ih predati, nakon čega je stariji komandir posumnjao u ove navode, izvršio pregled paketa, te pronašao gore navedene predmete u čarapama u plastičnoj kesi i oduzeo ih od okrivljenog.