11.09.2024.

14:23

Foto: Foto: Marko Đoković, Miloš Rafailović

Hronika

Ovo je Miljković napisao u pismima upućenim tužiocu! Ironično i preteće: "Morate da mislite na svoje zdravlje!"

On je, da podsetimo, u tim porukama koje su na ironičan način imale i preteći ton, govorio tužiocu o svedocima-saradnicima i predlagao nove, a sada je u svojoj odbrani ispričao da se tužilaštvu obraćao kako bi ga saslušali ponovo.

Jedno od njegovih obraćanja bilo je dok okrivljeni svedok Srđan Lalić još uvek nije dobio ovaj status iako ga je zahtevao, te je Miljković u tom pismu izrazio svoje nezadovoljstvo.

- Nisam zadovoljan što ste olako odustali od Lalića i Draganića, ali pošto vam nisu po volji, obećavam vam još trojicu, prvi je Budimir, a dugujem još dvojicu - naveo je u jednom pismu Miljković, a u sledećem je dodao:

Informer

- Pošto sam fer igrač, da vas obavestim, ako uzmete Budimira za svedoka, obmanuće vas na suđenju, ali vidite sami, pa se kockajte.

U poslednjem pismu Miljković je imao nešto oštriji ton, po nekima možda i preteći:

- Tužioče, čujem da vam se slošilo na suđenju, žao mi je što to čujem, morate misliti na svoje zdravlje, to je najbitnije, jer ako vas izda zdravlje, neće imati ko da obučava narkomane i ludake da lažu i čitaju naučnofantastične priče. Pijte i jedite vitamine i smanjite kafu - napisao je optuženi.

Na prethodnom ročištu, dok je iznosio svoju odbranu, on je pomenuo da se obraćao tužilaštvu, a dok je govorio o sporazumima koji sa njima imaju okrivljeni svedoci.

- Lalić je pričao svašta, dokaza o njegovom imaginarijumu koje je izmišljao i imao ih samo u njegovim snovima imam koliko hoćete. Sam kaže da je u svesci i na razgovorima s tužiocem ispričao sve o Aleksandru Gligorijeviću. On jeste optužen za Gligorijevića, ali ja nisam. On je rekao da sam ga ja ubio, isekao, samleo, prosuo, čistio tragove izvršenja krivičnog dela. Tužilac mu ne veruje. Ja sam kao savestan građanin pisao tužiocu više puta da me sasluša, nije mi odgovorio. Pisao sam i tužiocu Nenadiću, ni on mi nije odgovorio, možda nije nadležan - rekao je Miljković i nastavio da govori o Lalićevom izlaganju u kojem ih je optužio i za ubistva koja se ne nalaze na optužnicama kojima su sada obuhvaćeni i za koja im se ne sudi.