12.09.2024.

09:09

Foto: Shutterstock/ATA images/Facebook

Hronika

Optužnica za ubistvo "škaljarca": Mustafa pretio da će otkriti tajne klana, izrešetao ga ubica na trotinetu

Pred podgoričkim Višim sudom trenutno je kontrola optužnice.  

Inače kako prenose crnogorski mediji i optuženi Ibrahimović, ali i njegovi advokati predložili su sudu da se optužnica potvrdi kako bi postupak što pre počeo.

Viša državna tužiteljka Irena Burić kazala je da se ova optužnica zasniva na pravno valjanim materijalnim i personalnim dokazima i takođe predložila da je sud i potvrdi.

Podsetimo pripadnik zloglasnog "škaljarskog klana", Edmond Mustafa iz Bara likvidiran je u mafijaškoj sačekuši 27. februara, ove godine ujutru, kad je izašao iz zgrade u kojoj stanuje.

On je likvidiran pred sestrom, a ubica koji ga je izrešetao iz "kalašnjikova" bio je na električnom trotinetu sa kacigom na glavi. 

Nakon ubistva grad je bio blokiran, a uz pomoć očevidaca ovog svirepog zločina, crnogorska policija je ubrzo uspela da identifikuje napadača i dva sata nakon likvidacije uhapsi Dina Ibrahimovića, takođe pripadnika "škaljarskog klana".  

Kako se ranije pisalo, sumnja se da je motiv ovog ubistva to što je Mustafa na društvenim mrežama objavljivao poruke sa Skaja, a koje su ranije razmenjivali pripadnici "škaljarskog klana", što su njegovi saborci iz klana smatrali izdajom.

- Mustafa je pričao da će da otkrije sve o najmanje 11 ubistava koje je počinio škaljarski klan i tako se zamerio svojima. Pričalo se i da je on "promenio dres" pa prešao u suprotstavljeni kavački klan - podsetio je izvor.

Inače protiv Ibrahimovića se pred podgoričkim Višim sudom vodi i krivični postupak zbog optužbi da je deo kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom.