12.09.2024.

09:20

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/printscreen facebook/pixels

Hronika

Najnovije informacije u istrazi smrti Ane Volš: Sud uzeo podatke sa telefona policajca

- U ovom trenutku, Komonvelt (zajednica nezavisnih suverenih država) ne planira da pozove Majkla Proktora kao svedoka u ovom slučaju - izjavio je Greg Konor, pomoćnik okružnog tužioca iz Norfolka, u saopštenju dostavljenom sudu.

Proktor je bio jedan od dva glavna istražitelja u istrazi nestanka i ubistva Ane Volš, koja se dogodila u januaru 2023. godine. U petak, tužioci su otkrili da su podaci sa Proktorovog službenog telefona analizirani u vezi sa više slučajeva u kojima je on učestvovao kao istražitelj. Ovi podaci, ako se pokažu tačnim, mogli bi značajno uticati na ishod nekoliko drugih slučajeva, kako je ranije izvestio Herald.

Informer

Prema obaveštenju dostavljenom u slučaju Volš, tužioci ne planiraju da pozovu Proktora, koji je bio zadužen za slučaj. On je ovu ulogu obavljao zajedno sa narednikom policije Harisonom Šmitom, čije buduće učešće u suđenju za Volša nije komentarisano. 

Brajan Volš, muž Ane Volš, prvobitno je rekao da sarađuje sa policijom u vezi njenog nestanka 1. januara 2023. godine, ali je brzo promenio stav i sredinom januara je uhapšen.

Optužen je 30. marta 2023. godine za ubistvo svoje supruge u njihovom domu u Cohasetu. Tokom optužbe mesec dana kasnije, izjasnio se da nije kriv pred sudijom Beverli J. Kanonom iz Norfolka. Slučaj Volš privukao je veliku pažnju javnosti, posebno nakon što su na sudu pročitane navodne Guglove pretrage o uklanjanju tela i čišćenju dokaza.

Ove pretrage su prethodile drugim, uključujući pretrage o najboljim državama za razvode. Tužioci tvrde da je Brajan Volš sumnjao na aferu svoje supruge.