12.09.2024.

09:22

Foto: Društvene mreže/ video printscreen

Hronika

Američki sud odbio Davida Kneževića! Srbin tražio ovo, ali mu sudija nije poverovao (FOTO)

Srbin je podsetimo, u pritvoru u Majamiju od prošlog maja, on se pred sudom ranije izjašnjavao da nije kriv po optužbama za otmicu sa kojima se suočava u pravosuđu Sjedinjenih Država.

Sudija je ponovio da je razlog tome to što postoji "mnogo dokaza" koji podržavaju slučaj otmice srpske snajke.

- Kneževićevi advokati ponovo su zatražili plaćanje kaucije, kako bi se David Knežević našao na slobodi, međutim, sud je ponovo odbio taj zahtev koji su prošlog puta podnosili u junu. Oni su tada uz obrazloženje naveli "prirodu i okolnosti zločina" - pišu španski mediji.

Informer

Sudija je ovog puta takođe podsetio razlog zašto se odbija ponovni predlog, a to je da Kneževićev boravak na slobodi može predstavljati rizik od bekstva.

- Predstavljeni dokazi podržavaju prvobitni zaključak suda da optuženi predstavlja ozbiljan rizik od bekstva s obzirom na nivo lukave prevare koju je pokazao kao deo zločina u kojem je navodno učestvovao - napisao je sudija.

Inače, David Knežević se u pritvoru nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna i do doživotnog zatvora. Od nestale Kolumbijke ni traga ni glasa nema još od 2. februara kada je u u zgradu gde je boravila ušetao muškarac sa kacigom na glavi, za koga uzgred, istražitelji tvrde da je u pitanju Knežević, nakon čega je ofarbao sočivo nadzornog sistema zgrade.

Međutim, ono što je probudilo sumnju kod španske policije jeste činjenica da su kamere u jednoj obližnjoj prodavnici snimile Kneževića kako kupuje sprej u crnoj boji. Pored toga, mušakrac koji je ušao u zgradu nakon čega je Ana nestala, napustio je zgradu posle nekog vremena sa koferom u ruci, koji nije imao pri ulasku.

Početak suđenja u Majamiju zakazan je za 21. oktobar i očekuje se da će trajati dve nedelje.