12.09.2024.

13:56

Foto: printscreen

Hronika

Obrt u slučaju jezivog ubistva dečaka u Niškoj Banji: Roditelji odgovorni za zločin svog sina, preti im 12 godina robije

M.M.M. (43) i njenom suprugu iz Niške Banje M.M. (43) se ne stavlja na teret zanemarivanje deteta, za koje je zaprećena kazna do 3 godine zatvora, kao što je prvobitno bilo saopšteno, već mnogo teže krivično delo. 

Kako je za Informer potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je pokrenulo postupak protiv bračnog para, nakon sprovedenih dokaznih radnji, a zbog mogućnosti da su se u njihovim radnjama stekla obeležja drugog krivičnog dela, predmet je upućen na uvid Višem javnom tužilaštvu.

- Pred Osnovnim javnim tužilaštvom pokrenut je postupak protiv osumnjičenih za krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica u kome je dečak imao status oštećenog. Saslušani su i roditelji oba maloletnika i sprovedene ostale dokazne radnje nakon čega smo odlučili da predmet dostavimo Višem javnom tužilaštvu kako bi oni ustanovili da li možda postoje osnovi za njihovo postupanje - objasnio je sagovronik iz Osnovnog javnog tužilaštva. 

Ovim povodom obratili smo se i Višem javnom tužilaštvu koje nam je potvrdilo da je počelo sa krivičnim gonjenjem roditelja dečaka koji je usmrtio školskog druga.

Informer

- Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M.M.M. i M.M. iz Niške Banje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu. Više javno tužilaštvo aktivno preduzima mere i radnje u cilju rasvetljavanja spornih činjenica predmetnog krivičnopravnog događaja o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena - navedeno je u odgovoru ove pravosudne insititucije koji je potpisala Viši javni tužilac Borica Mitić.

Prema krivičnom zakoniku za krivično delo koje im se stavlja na teret roditelji dečaka ubice mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu do 12 godina zatvora. 

Informer

Porodična kuća u NIškoj Banji u kojoj je ubijen mališan

Podsetimo dečak M.M. je 37 puta je nožem ubo svog školskog druga Andreja Simića u porodičnoj kući u Niškoj Banji. S obzirom na to da je ubica u vreme izvršenja zločina imao samo 13 godina on nije bio krivično odgovoran i slučaj je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo, ali je slučaj sada ponovo vraćen u Više javno tužilaštvo.