12.09.2024.

16:58

Foto: Foto: V.J., Društvene mreže

Hronika

Razrešena enigma smrti Luke Vuksanovića! Proleteo kroz šiber, slomio kičmu i završio u šiblju!

Ovaj slučaj je od samog početka izazivao intrigu obzirom da, odmah posle nesreće, očevici nisu zatekli vozača u kolima. Dodatna misterija nastala je devet dana kasnije kada je njegovo telo nađeno u blizini udesa. Bilo je raznih spekulacija, a jedna od njih je bila i da ga je neko jurio.

- Luka se kretao neprilagođenom brzinom. Veruje se da je bila oko 150 na sat. Izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u bankinu pa u školjku od starog automobila koji je tu bio parkiran kao reklama za auto-servis. Odmah su iskočili erbegovi, a on je od siline udarca izleteo pravo kroz šiber. Sumnja se da nije bio vezan. Od udarca se digao veliki oblak prašine, te očevici nisu mogli da vide telo koje doslovno izleće kroz šiber - potvrdio je izvor iz istrage za "Telegraf".

Kako se dalje navodi, mladić je pao pravo na kolena i slomio kičmenu moždinu:

- Leteo je 30 metara. Pao je na kolena, obe butne kosti su mu bile slomljene, podlaktica, rebra i kičmena moždina. Na mestu je preminuo od težine povreda. Nađen je na 30 metara od mesta udesa, u šiblju koje je obraslo trnjem, lijanama, okrenut na stomak. Na sebi je imao šareni šorts, a od pada je odrao pola lica. Identifikovan je na osnovu metala u ustima, koji mu je bio ugrađen u vilicu kao deo kosti.

Informer

Tragično nastradali mladić

Na kraju se precizira da su vrata vozača bila otvorena, jer ih je jedan od očevidaca otvorio da bi utišao muziku koja se čula iz kola i da bi ljudi čuli ako neko doziva u pomoć. 

- Time je kao apsolutno netačna odbačena teorija da je sam otvorio vrata, da je bežao i da je sam izašao. Nalazi toksikologije se i dalje čekaju - naveo je sagovornik, upućen u ovaj slučaj.