12.09.2024.

18:01

Foto: Tanjug/Informer.rs

Hronika

Osuđen za vređanje muslimana! Izazvao incident ispred džamije, sad mora da se leči!

Pošto je utvrđeno da on boluje od psihičke bolesti, koja je trajna i neizlečiva, ali se po nalazu lekara lekovima može držati pod kontrolom, sud mu je umesto zatvorske kazne, izrekao meru bezbednosti obaveznog lečenja na slobodi do tri godine.

Krstović je proteklih 10 meseci bio u zatvorskoj bolnici, a danas je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom. On će morati redovno da se javlja psihijatru u Domu zdravlja Lazarevac, jer će u kući svoga oca u tom gradu izdržavati kaznu, sve dok lekari ne kažu da je lečenje imalo efekta.

- Doktori su objasnili da vam je bolje i predložili meru otvorenog tipa. Bitno je da se lečite i da to lečenje uspe. Ako odbijete terapiju i ne uzimate lekove, opet ćete biti u problemu i ići u zatvorsku bolnicu - obratio mu se sudija Zoran Božović nakon objave presude.

- Jasno, lečiću se! - prihvatio je mirno odluku okrivljeni.

On je optužen nakon što ga je musliman Nenad Lazarević prijavio da je 13. novembra ispred Bajrakli džamije u Beogradu vikao da muslimane treba pobiti. Govorio je i da je Mosad i Jevrejin te psovao majku muslimansku.

Nakon toga je i zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona. Sud na kraju nije mogao da nađe tog Lazarevića i sasluša ga, pa je prihvaćen njegov iskaz dat u istrazi u Višem tužilaštvu.

Mišel Krstović je sa druge strane negirao da je to vikao jer je, kako kaže, i sam musliman, rođen u Kuvajtu:

- Majka mi je Arapkinja iz Kuvajta, arapski mi je maternji jezik, bivša žena mi je Kuvajćanka i sa njom imam četvoro dece, koja tamo žive. Tada sam se posvađao sa dvojicom Arapa  i sa njima pogurao na ulici ispred džamije. Nikoga nisam psovao i vređao, niti izazivao versku mržnju.