13.09.2024.

11:08

Foto: Informer

Hronika

Užasan zločin kod Boljevca: Celu noć mučili, pa nožem iskasapili starca

Kako prenose lokalni mediji policija je 9. septembra oko 15 sati obaveštena o pronalasku mrtvog starca.

Uviđaj na licu mesta je odmah obavljen, ali policija i danas pretražuje teren oko kuće, u potrazi za dokazima koji bi doveli do identifikacije počinilaca ovog jezivog zločina.

Prema nezvaničnim informacijama ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga je, a potom mučio.

Pretpostavlja se da je napadač hteo da iz nesrećnog Balaševića, koji je nekada bio jedan od najbogatijih domaćina u selu, izvuče informaciju gde drži novac, jer se navodno pričalo da je prodao kuću kako bi se preselio u Vrnjačku banju.

Rođaci pokojnog Balaševića saznali su da je po dolasku policije prizor u kući bio jeziv. Žrtva je bila vezana, a na njemu je bilo više povreda po telu. Pored kreveta je navodno pronađen i nož.

U Bogovini, u delu koje se zove Kolonija, ne pamte da se nešto slično dogodilo na ovom prostoru i nije im prijatno saznanje da se sve odigralo u njihovom komšiluku.

Strašna vest, tema je broj jedan u ovom kraju, a malobrojni meštani potvrdili su da je Sima, iako na štakama, bio vitalan, da je vozio automobil i bio dobrog zdravlja.

I ne brine ih samo to. U Bogovini i susednom Podgorcu potvrdili su nam da je pre dva meseca u kući opljačkana i medicinska sestra iz Bora, koju je lopov tom prilikom udario po glavi.

- Ovo su mirna sela, a sada nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo - kažu meštani Bogovine. 

Inače po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, jedna osoba je uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sata zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo.