13.09.2024.

11:26

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Nastavljeno suđenje roditeljima dečaka ubice iz "Ribnikara": Planirano saslušanje svedoka koji je video kako Kosta vežba pucanje u streljani

Na današnjem suđenju bi trebalo da bude ispitan svedok iz streljane koji je video da Vladimir Kecmanović dovodi sina u streljanu i koji je video dečaka ubicu da puca. Inače na prethodne pozive suda on se nije odazvao.

Podsetimo na prethodnom ročištu koje je održano 9. septembra svedočila je Tatjana Stevanović, nastavnica istorije iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koja je ranjena u pucnjavi u školi, kao i dadilja dečaka ubice koja je zatim napustila zgradu suda dok je nastavnica istorije ostala da prati suđenje.

Na ročištu održanom sredinom jula svedočila su dva policajca koji radili pretres stana Kecmanovića 3. maja, dok je majka Miljane Kecmanović iskoristila zakonsko pravo da ne svedoči.

Informer

Otac dečaka, Vladimir Kecmanović je optužen da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Informer

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo dav dana pre maskra koji je počinio. 

Kobnog 3. maja stavio je oružje u ranac otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Inače majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih. Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.