13.09.2024.

12:42

Foto: arhiva, ilustracija

Hronika

Uslovna kazna za repera Numera: Devojka ga optužila za nasilje bez ijednog dokaza

Nakon objave, hapšenje repera podržalo je mnogo javnih ličnosti, pa i političari i ministri, a zahvaljujući ovom slučaju pokrenuta je kampanja #nisamprijavila.

Slučaj je ispraćen u medijima, iako se reper nije oglašavao nijednom o optužbi. Suđenje je trajalo skoro 3 godine, a reper se dva puta nalazio u pritvoru u istom slučaju.

Njegov branilac, advokat Sandra Tanasković Savić, ranije je izjavila da je reper u pritvoru samo zbog medijskog pritiska, bez ijednog dokaza. 

Branilac repera, advokat Sandra Tanasković Savić kratkoo je izjavila:

- Iskreno sam neprijatno iznenađena odlukom suda. Iako se radi o uslovnoj osudi, ipak je osuđen za nešto za šta nije postojao nijedan dokaz osim izjave oštećene. Naravno da ćemo uložiti žalbu i nadati se da će Viši sud primeniti pravilo da niko, pa ni Uroš, ne sme biti osuđen bez dokaza jer se tako stvara opasnost da bilo ko može da optuži nekoga iz raznih malicioznih razloga i da neko nevin bude osuđen, kao što je ovde slučaj. Sudija je javno objavila da ne postoje dokazi u ovom predmetu, ali da je poverovala oštećenoj. Iz izreke presude je izostavila navođenje povreda jer je utvrđeno da nikakvih povreda nije bilo - rekla je. 

Na današnjem objavljivanju presude, Uroš je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, nepravnosnažno osuđen na uslovnu osudu za nasilje u porodici nad bivsom devojkom.

Kako je obrazloženo u Prvom osnovnom sudu, sud je poverovao devojci koja ga je prijavila za nasilje, iako ne postoji nijedan dokaz da je delo učinjeno i osudio ga na uslovnu osudu.