13.09.2024.

14:02

Foto: Zoran Sinko/Shutterstock

Hronika

"Bio je najugledniji kafedžija, nije se nikome zamerao": Komšije otkrile detalje života ubijenog Sime iz Boljevca

Kako je repotretka Informera saznala u selu gde se zločin dogodio, ugledni kafedžiaj nije imao neprijatelje. 

- Najugledniji kafedžija, imao je kafanu "Bolji život", nikome se nije zamerao, inače je udovac. Moguće je da se nekome zamerio, jer što bi ga neko ubio? Bio je jako vitalan, vozio je automobil i ne sećamo se da je bilo ovakvog ubistva. Oni su njega toliko mučili, da smo čuli kako su mu svaki prst tukli i polomili, inače je prodao kuću kako bi se preselio u Vrnjačku banju - pričaju meštani Bogovine. 

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga je, a potom mučio.

Pretpostavlja se da je napadač hteo da iz nesrećnog Balaševića, koji je nekada bio jedan od najbogatijih domaćina u selu, izvuče informaciju gde drži novac, jer se navodno pričalo da je prodao kuću kako bi se preselio u Vrnjačku banju.

Rođaci pokojnog Balaševića saznali su da je po dolasku policije prizor u kući bio jeziv. Žrtva je bila vezana, a na njemu je bilo više povreda po telu. Pored kreveta je navodno pronađen i nož.

U Bogovini, u delu koje se zove Kolonija, ne pamte da se nešto slično dogodilo na ovom prostoru i nije im prijatno saznanje da se sve odigralo u njihovom komšiluku.

Strašna vest, tema je broj jedan u ovom kraju, a malobrojni meštani potvrdili su da je Sima, iako na štakama, bio vitalan, da je vozio automobil i bio dobrog zdravlja.

I ne brine ih samo to. U Bogovini i susednom Podgorcu potvrdili su nam da je pre dva meseca u kući opljačkana i medicinska sestra iz Bora, koju je lopov tom prilikom udario po glavi.

- Ovo su mirna sela, a sada nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo - kažu meštani Bogovine. 

Inače po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, jedna osoba je uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sata zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo.