13.09.2024.

14:11

Foto: Foto: J. Rafailović, D. Ćuruvija

Hronika

Dečak ubica izlazi iz bolnice prvi put nakon masakra: Oči u oči sa roditeljima ubijenih

Prema saznanjima Informera, Kosta će sve svedočiti u Specijalnom sudu u Beogradui pred roditeljima čiju je nedužnu decu ubio, što znači da će maloletni Kosta po prvi put izaći iz bolnice. 

Prvog puta kada je Kosta svedočio, to se dešavalo u Višem sudu u Beogradu, a svoj iskaz je davao putem video-linka dok je pored njega bila majka Miljana Kecmanović. Tom prilikom, prisutni u sudnici su primetili hladan odnos između sina i majke, dok je podsetimo Miljana kada je prvi put videla mua Vladimira odlučila da ga poljubi usred sudnice uprkos zabranama policije i čuvara. 

Podsetimo, danas se održalo suđenje roditeljima dečaka-ubice, Miljani i Vladimiru u Višem sudu u Beogradu. 

Informer

Svima je pažnju privukla odevna kombinacija Kostine majke, Miljane Kecmanović, koja je paradirala sudom u kratkom miniću. Ona je samouvereno izašla iz sudnice nakon što je grmela kako su se njeni otisci mogli olako preneti i ostati na čauri.

Inače, branioci porodice Kecmanović, Borivoje i Irina Borović, najavili su da će se u daljem postupku verovatno pojaviti još svedoka.

Podsećamo, Miljani Kecmanović na teret se stavlja to što je njen DNK pronađen na čaurama pištolja kojim je ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinjeno.

Informer

Podsetimo, Kosta K., učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

Informer

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.