13.09.2024.

14:23

Foto: informer.rs

Hronika

Novi detalji iz istrage zločina kod Boljevca: Uhapšen ubica vlasnika kafane "Bolji život"?!

Za sada nisu poznati detalji o kome je reč, niti je to zvanično potvrđeno. 

- U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru proteklih dana je saslušano više seljana i oni su pušteni kućama, ali je jedna osoba zadržana do 48 sati kratko nam je potvrdio sagovornik, upoznat sa ovim slučajem.

Nesrećni Balašević je, podsetimo, bio udovac i živeo je sam. Policija je u ponedeljak oko 15 sati obaveštena o pronalasku mrtvog starca. Pozvao ih je Simin sin koji je zajedno sa jednim prijateljem došao do oca i zatekao ga izmučenog i vezanog za stolicu. 

Od tada do danas pripadnici policije su u selu bili 24 sata. I dalje intenzivno tragaju za jednom ili više osoba, za koje se pretpostavlja da su takođe bile u kući Balaševića kada je ubijen. Ispituju sve žitelje i idu od kuće do kuće.

Uzeli su kamere od svakog ko ih ima na svojoj kući i pregledaju svaki detalj koji bi im bio od koristi.

- Na kamerama se gleda ko je prolazio, da li je neko 'vrebao', odnosno, danima pratio kuću i Simu... Ispostavilo se da ubijeni Balašević ipak nije prodao svoju kuću, mada su kružile glasine da jeste. Izvesno je da je ubica neko ko je poznavao celu situaciju oko starca, znao je da je bio vlasnik kafane i verovatno je mislio da je prodao kuću i da ima novca. Cela kuća je bila ispreturana. Sumnja se da ga nije mučio i ubio samo jedan, već da je bilo više njih - kaže za Informer izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga i potom mučio u nameri da od njega izvuče informaciju gde drži novac. Pored kreveta je navodno pronađen i nož.

Sima je juče sahranjen u 13 sati u Bogovini.