13.09.2024.

15:10

Foto: profimedia

Hronika

Pripremali ubistvo Luke Bojovića: Nabavili pištolj sa izbrušenim brojem i vrebali "metu"!

Na spisku okrivljenih su Nikola P., Milan I., Filip K., Saša K. i Bogdan P. Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da su od početka februara do 10. maja ove godine zajedno i sa umišljajem nabavljali sredstva za ubistvo Bojovića, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje. 

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke, sa kojima su se svi složili. 

"U tom cilju iznajmili su tri 'štek stana' na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano ubistvo, a Milan I. je bio zadužen da prodajom kokaina pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. Nabavili su pištolj marke 'Walther Creed' sa izbrušenim serijskim brojem pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava, 3. maja isprobavali pomenuti pištolj", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Osumnjičene je, kako se dodaje, 10. maja sprečila policija u nameri da ubiju Bojovića:

"Kod Nikole P., čiji je zadatak bio da puca, prilikom hapšenja je pronađen pištolj 'Walther Creed' u čijem ležištu je bio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 metaka. U garaži porodične kuće Milana I. otkriveno je 73,26 grama kokaina, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje."

Informer

Akcija hapšenja osumnjičenih na Vračaru

Luka Bojović je bivši pripadnik Srpske dobrovoljačke garde i saradnik Željka Ražnatovića Arkana, sin pokojnog direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića.

Uhapšen je u Španiji 9. februara 2012., nakon čega je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nelegalnog oružja. Pošto je odslužio više od polovine kazne, španske vlasti su ga 2022. proterale u Srbiju.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

Inače, mediji su ga pominjali i kao novog vođu "zemunskog klana".