13.09.2024.

15:42

Foto: Foto: Shutterstock, Kristijana Ćaćić

Hronika

Radnik Hitne pomoći se otrovao na poslu: Greškom uzeo tečnost iz frižidera

Tečnost od koje je pozlilo radniku, čiji identitet je poznat redakciji Bujanovačkih, nalazila se u frižideru među flašama sa vodom, u jednoj prostoriji u Hitnoj. Slučaj je prijavljen policiji, a tužilaštvo je naložilo analizu sumnjive tečnosti.

Kako je opasna hemikalija dospela u frižider i tako bila nadohvat ruke svima, kao i sve ostale okolnosti ovog slučaja, utvrdiće istraga.

Radniku je odmah ukazana pomoć u Hitnoj, nakon čega je prebačen u vranjsku bolnicu, pa u UKC Niš. Sutradan se osećao bolje, samoinicijativno je napustio bolničko lečenje, navodi se u službenoj belešci policije, do koje je došao pomenuti portal.

- U prostoriji sam bio sa kolegom koji je razgovarao telefonom. Otvorio sam frižider, video sam tri flaše od soka, napunjene vodom, kako sam pretpostavljao. Uzeo sam flašu iz sredine i sipao u dve staklene čaše. Prvi sam krenuo da pijem i na prvi gutljaj osetio neverovatan nagon za povraćanjem. Tečnost je bila bez mirisa i izgledala je kao voda. Odmah sam počeo da povraćam i to intenzivno, a kolegu sam upozorio da ne pije iz čaše jer ima nečega. Povraćao sam oko 20 minuta, nakon čega sam otišao kod lekara u Hitnoj, objasnio dr Dejanu Stojanoviću šta se desilo i on mi je uključio infuziju i odvezao me do ZC Vranje na PTO - ispričao je radnik policiji.