13.09.2024.

16:08

Foto: Uprava policije Crne Gore/Arhiva

Hronika

Tamara Zvicer ostala bez ukradenog "audija": Ženi vođe "kavčana" oduzet džip od 150.000 evra!

O ovoj zapleni javnost je obavestila Uprava policije Crne Gore:

- Službenici policije u Tivtu su u nastavku aktivnosti, koje se odnose na neutralisanje delovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih osoba, oduzeli skupoceno vozilo visoke klase i procesuirali jednu osobu iz Kotora.

Kako se precizira, policija je u mestu Opatovo kod Tivta kontrolisala "audi Q8" čeških registarskih oznaka, proizveden 2023. godine, kojim je upravljala Tamara Zvicer (39), s obzirom da se ona u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od Tamare Zvicer je uz potvrdu oduzet automobil, za koji je posle veštačenja i razmene podataka utvrđeno da je na određenim delovima mehanički prepravljen i da mu je izmenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a Tamara Zvicer ga je koristila u Crnoj Gori - dodaje se u saopštenju.

Proverom preko NCB Interpola Podgorica, utvrđeno je da pomenuto vozilo potražuje Interpol i da se nalazi na listi ukradenih automobila od 19. decembra 2023. godine:

- Policijski službenici Odjeljenja bezbednosti Tivat su od Tamare Zvicer prikupili obaveštenja i u toku su dalje provere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim osnovnim tužiocem u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela. Pored ovih aktivnosti, protiv Zvicerove je podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Carinskog zakona Crne Gore.

Ističu i da će, s obzirom na to da se radi o krivičnom delu, pomenuto vozilo biti trajno oduzeto od Tamare Zvicer i vraćeno vlasniku, putem međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom.