13.09.2024.

16:27

Foto: informer.rs

Hronika

Obrt u istrazi ubistva starca: Osumnjičeni za zločin pušten na slobodu, jer je nevin!

U tužilaštvu je proteklih dana saslušano više seljana i oni su takođe pušteni kućama. Policija i dalje nastavlja potragu za ubicom ili ubicama. 

Nekadašnji vlasnik kafane "Bolji život", podsetimo, pronađen je mrtav u ponedeljak u svojoj kući. Bio je udovac i živeo je sam. Policiju je o zločinu obavestio Simin sin koji je zajedno sa jednim prijateljem došao do oca i zatekao ga izmučenog i vezanog za stolicu. 

Od tada do danas pripadnici policije su u selu 24 sata i intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja. Ispituju sve žitelje i idu od kuće do kuće. Uzeli su kamere od svih koji ih imaju na kućama i pregledaju svaki detalj koji bi im bio od koristi.

- Na kamerama se gleda ko je prolazio, da li je neko 'vrebao', odnosno, danima pratio kuću i Simu... Ispostavilo se da ubijeni Balašević ipak nije prodao svoju kuću, mada su kružile glasine da jeste. Izvesno je da je ubica neko ko je poznavao celu situaciju oko starca, znao je da je bio vlasnik kafane i verovatno je mislio da je prodao kuću i da ima novca. Cela kuća je bila ispreturana. Sumnja se da ga nije mučio i ubio samo jedan, već da je bilo više njih - kazao je za Informer izvor iz istrage.

Informer

Šokirane komšije mučki ubijenog Sime Balaševića

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga i potom mučio u nameri da od njega izvuče informaciju gde drži novac. Pored kreveta je navodno pronađen i nož.

Sima je juče sahranjen u 13 sati na seoskom groblju.