13.09.2024.

17:22

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

Hronika

Belivukov klan pred licem pravde! Svedok okrivljeni Lalić otkrio jezive detalje serije ubistava: Zahtevana je izuzetna brutalnost!

Lalić je najpre naveo da su vođe grupe dobile informaciju od "kavačkog klana" da suparnička grupa planira njihovo ubistvo, zbog čega su odlučili da se svi uključe u pratnju Belivuka i Marka Miljkovića kako bi utvrdili ko ih prati i planira njihova ubistva.

Upravo okrivljeni-saradnik Lalić je prvi uočio parkiran automobil "honda" crne boje u kom je sedeo jedan muškarac i za njega je posumnjao da je reč o osobi koja prati vođe klana Belivuka i Miljkovića.

Lalić je naveo da je ubrzo nakon toga Belivuk poslao poruku "uzet je" i "dođite u bazu", što su oni učinili i otišli u prostoriju na Partizanovom stadionu. Mitića su pripadnici grupe kombijem prevezli u kuću u Ritopeku, gde su ga tukli i mučili oko dva sata.

Lalić je svedočio da je on učestvovao u mučenju i ubistvu, odnosno on je zajedno sa Milošem Budimirom strujnim kablom zadavio Mitića, nakon čega su njegovo telo isekli, samleli i prosuli u reku.

Okrivljeni-saradnik je ponovio da su Lazara Vukićevića namamili Belivuk i Miljković, preko telefona Mileta Radulovića Kapetana kog su prethodno oteli u Crnoj Gori, gde su ubili Adisa Spahića i Damira Hadžića.

Informer

Predstavjajući se kao mile Radulović, Belivuk i Miljković su mu preko kriptovane aplikacije "Skaj" poslali poruku da treba da dođe da muči (lažno) zarobljenog Belivuka, na šta je Vukićević pristao. Pokušaj da na taj način namame Aleksandra Šarca bio je bezuspešan.

Kada su pripadnici grupe automobilom dovezli Vukićevića u dvorište kuće u Ritpeku, po izlasku iz automobila on je uvideo prevaru i počeo da puca. Tada ga je prvi Lalić savladao, oborio na pod i ostali pripadnici su počeli da ga udaraju.

Kako je Lalić precizirao vođe grupe su za Vukićevića od pripadnika grupe tražili "izuzetnu brutalnost", te su ga oni tukli, mučili i stavljali mu crevo sa vodom na lice kako bi mu onemogućili disanje. Vukićević je tokom ispitivanja teško pričao, a u jednom trenutku je samo prestao da se pomera i pogled mu je ostao zagubljen u daljini, rekao je Lalić i dodao da su mu oni zatim obmotali kabl oko vrata ali on se više nije pomerao.

Lalić je dodao da pretpostavlja da je on preminuo usled krvarenja iz rana koje je zadobio. Kao i u svim ostalim slučajevima pripadnici grupe su uništili  i njegovo telo.