13.09.2024.

18:35

Foto: Tanjug

Hronika

Divljak osuđen na šest godina zatvora: Brat bivšeg funkcionera švercovao 2,8 kila "trave"!

On je u prethodna dva prvostepena postupka pred Višim sudom u Beogradu bio osuđen najpre na tri godine zatvora, a potom oslobođen. Međutim, sada je doneta treća i najdrastičnija presuda pošto je nesumnjivo utvrđeno da je Jablanovićev DNK pronađen na kesi sa drogom.

I na ovu odluku postoji pravo žalbe.

S druge strane, njegovi saučesnici su pravosnažno osuđeni - Miroslav Ilić na četiri godine zatvora, a Bajram Aličković i Nihat Preljić na po četiri i po.

Prema optužnici, Divljak je u januaru 2017. godine kupio oko 2,8 kilograma marihuane, a zatim angažovao Aličkovića i Preljića da paket sa drogom prevezu iz Novog Pazara do Beograda gde je trebalo da ga predaju Iliću.

Preljić je vozio svoj "fijat punto", u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega da bi ga obaveštavao ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u naselju Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je uhapšen 20. januara u Kraljevu i to u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Mediji su tada preneli da je tom prilikom u službenom automobilu pronađena droga, ali su iz ministarstva to demantovali. 

Njegov brat Aleksandar je nedugo zatim podneo ostavku, navodeći da prihvata punu odgovornost, jer je dozvolio da se toga dana njegov brat sa suprugom preveze u službenom vozilu.