13.09.2024.

21:05

Foto: Informer/Tanjug/Shutterstock

Hronika

Komšije bez reči hvale o majci otrovane devojčice! Evo zašto je bila u bolnici dok su deca ostala sama u kući

Ucenjivala nas rečima: 'Vi ćete morati da prodate ovu kuću nama i da se iselite odavde'. Od nje je čak i dete bežalo nekoliko puta - započinje priču komšija koji je jedini pritekao u pomoć devojčici (3) koja se otrovala alkoholom u Lazarevcu kada ju je majka ostavila samu sa braćom i sestrom

- Doselili su se ovde pre nekih 5-6 godina. Od početka smo imali problem sa njenom majkom. Nismo mogli da živimo od nje. Uvek je bila problematična i spremna da se svađa. Svi smo mi za nju glupi, jedino je ona pametna - kaže komšija.

Devojčica ležala na trambolini onesvešćena

On je opisao detalje stresa koji je preživeo kada mu je dvoje male unezverene dece zalupalo  na vrata i reklo da im sestra umire.

- Ovo dvoje malih su mi došli na vrati i rekli: "Pomozite nam, seki je pozlilo, umire". Ja nisam znao šta me snašlo ni šta da radim. Izašao sam i video dete kako leži onesvešćeno na trambolini. Pitao sam devojčicu da li joj se sestra pala, da li je imala sunčanicu, da su joj davali nešto da jede. Ona je držala neku flašu iz koje je kako kaže devojčica nešto popila i prosula. Rekao sam umivajte je malo vodom - nastavlja komšija.

Deca bila sama u kući

Panika je nastala onog trenutka kada je shvatio da su deca sama, a niko od njih nije znao da mu da broj telefona koga da zove

- Da stvar bude još gora niko od dece nije imao nikakav kontakt da mi da koga da zovem. Telefoni im ugašeni, kažu prazna baterija. Deca sama u kući, nisu mi ni rekli da im je majka u bolnici. Niko u selu kola nema da je poveze do bolnice, Nađem broj telefona u kući i pozovem oca koji je u tom trenutku bio u Šapcu i vozio turu. Odmah je krenuo ovamo, ali je stigao tek za nekih sat i po, dva i odveo je u bolnicu - kaže komšija.

Komšije majku poslednji put videle u nedelju

Informer

Komšija tvrdi su deca često ostajala sama i da je majka "stalno dovodila muškarce u kuću".

- Nije mi jasno ni ko je doneo tu flašu, ni kako je dete došlo do nje, ta flaša je morala da se podigne negde da nije nadohvat dece. Njena majka je dovodila mnoge muškarce u kuću. Nikad o deci nije brinula, ko zna koliko dugo su oni sami. Ja sam je poslednji put video u nedelju - kaže on.

Sin više puta bežao od kuće

Dodaje da je najstariji sin više puta bežao od kuće i da su ga nalazili u raznim gradovima.

- Čuo sam da su joj deca iz prvog braka pre nego što su se doselili, neko vreme bila u hraniteljskoj porodici. Njen najstariji sin iz prvog braka je više puta bežao od kuće. Sedne sam u autobus i ode. Nalazili su ga u Beogradu, Barajevu, Ripnju. Dovedu ga kući, posle nekog vremena opet pobegne. Centar za socijalni rad je davno trebalo da reaguje. Sto puta sam se prekrstio samo da dete ostane živo - kaže zabrinuti komšija.

Podsetimo, devojčica se trenutno nalazi u bolnici u Tiršovoj i lekari joj se bore za život.

Majka se porodila u trećem mesecu 

Bojana Pavlović bivša rijaliti učesnica je potvrdila da se njena sestričina otrovala alkoholom u Lazarevcu, kao i da je njena sestra bila u bolnici zato što se porodila prevremeno u trećem mesecu trudnoće.

- Dete je trenutno u komi, bore joj se za život i javljaju nam ako se nešto promeni. Sestra je u bolnici, a ja sam došla u Brajkovac da pokupim klince iz Centra za socijalni rad i da ne bi bili sami sad sam sa njima u kući - rekla je Bojana i nastavlja:

- Nije mi svejedno, pogotovo kad sam čula da se maloj bore za život i da se nešto tako desilo. Iz centra za socijalni rad kažu da je moja sestra neodgovorna, kako nije imala odgovornost, ali ona nije trebala da ostane duže od jednog dana u bolnici jer je trebala samo da se operiše i da se vrati kući, jer se prevremeno porodila. Međutim, okolnosti su bile takve da nije znala da će joj produžiti boravak u bolnici i da će se i njoj boriti za život. Ona sada ne zna šta će biti, treba da ide na ispitivanje i verovatno će je privesti čim izađe iz bolnice. Videćemo šta će biti.

Ona je rekla da je njena sestra smeštena u bolnicu, jer se porodila prevremeno.

- Sestra me je hitno pozvala. Rekla mi je da se nešto dešava, da ima jake bolove i da je počela da krvari i nije bila u svesnom stanju. Nisam bila pored njih, pa sam iz Novog Sada pozvala hitnu pomoć, došla je hitna pomoć po nju, međutim, pre nego što je stigla hitna pomoć ona se porodila prevremeno u trećem mesecu u kupatilu.

Informer

Oni su došli po nju i odveli je na hitnu operaciju. Nisam znala da je nešto baš tako hitno već mi je ona javila iz bolnice kako je sve okej i kako je komšija sa klincima i da ne brinem. Rekla sam ako se nešto zakomplikuje, da javi. Međutim, njoj se stanje pogoršalo i morala je na transfuziju krvi.

Čekala sam da mi se javi, a ona se nije javljala i kad mi se javila rekla je da dođem za Lazarevac, da su klinci u Centru za socijalnu rad, a onda me zvala i socijalna radnica i rekla da dođem da preuzmem decu i da se Tijana otrovala od alkohola, prevezena je u Tiršovu i bore joj se za život i da je trenutno u komi. Sad sam sa klincima, jer sa njima nema ko da bude, sestra još uvek obavlja analize jer nešto opet nije u redu. Sestra je van životne opasnosti - rekla nam je Bojana.

Bojana navodi da je biološki otac dece krenuo iz Izraela avionom.

- Čekam sada da dođe njihov otac koji je krenuo iz Izraela avionom, to je biološki otac. Verovatno će ih preuzeti večeras to će doći Centar za socijalni rad i on, a za ostalo ćemo videti - rekla je Bojana.