14.09.2024.

09:32

Foto: foto: B.M.

Hronika

Počelo suđenje za nesreću na vašaru u Kuršumliji: Vlasnik ringišpila se oseća krivim, drugi optuženi negira krivicu (FOTO/VIDEO)

Oni su optuženi da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, a pred sudom je svedočila i većina dece koja su povređena u ovom incidentu.

Optuženi Jovan Nedeljković se izjasnio da se ne oseća krivim i osporio navode koji mu se stavljaju na teret, dok se optuženi Zoran Ljubomirović izjasnio da se oseća krivim za nastali događaj i da mu je žao.

- Na glavnom pretresu je ispitana većina oštećenih, kako punoletnih, tako i maloletnih u prisustvu njihovih zakonskih zastupnika i punomoćnika - kazala je portparol suda i zamenik predsednika suda, sudija Vesna Maksimović.

Suđenje će se nastaviti krajem novembra kada će biti izvođeni drugi predloženi dokazi.

Kako je Informer već pisao, incident u Kuršumliji dogodio se 8. maja ove godine oko 13.30 sati, na platou pored autobuske stanice gde je povodom vašara bio postavljen zabavni park. Tada je zbog pucanja konstrukcije pala vrtšeka puna dece.

U nesreći je povređeno je 13 dece, od kojih je jedna devojčica (12) zadobila teške povrede opasne po život i lekari su se danima borili za njen život.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic saopštio je nakon incidenta da su tada uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila.