14.09.2024.

16:20

Foto: PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL/printscreen

Hronika

Suđenje saradnicima "Balkanskog kartela": Bivši fudbaler "Zvezde" negirao šverc 324 kila kokaina!

Droga, koja je prošvercovana iz Ekvadora, zaplenjena je u solunskoj luci. Na optužnici je i ime Saše Momčilovića, kome se sudilo u odsustvu, a koji je ubijen prošlog meseca u Španiji.

Bakić je juče izneo odbranu, tvrdeći da nema nikakve veze sa zaplenjenim narkoticima, kao i da nije organizovao grupu za krijumčarenje kokaina. On i još petorica optuženih uhapšeni su 22. septembra prošle godine i od tog trenutka su u pritvoru.

Sud još nije dobio zvanična dokumenta o ubistvu Momčilovića, za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

Sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavljao preko pripadnika "Balkanskog kartela", a potom prekookeanskim brodovima prebacivao u zemlje Zapadne Evrope.

Jedan od njegovih saradnika, kako se navodi u optužnici, bio je i Momčilović koji je usmrćen na jednoj privatnoj žurci u španskom gradiću Estepona, nedaleko od Malage. Ovaj Beograđanin bio je u bekstvu, a kod sebe je imao lažna belgijska dokumenta.

Španski istražitelji identifikovali su jednog mladića kao ubicu, a sumnja se da je između njega i žrve došlo do sukoba zbog devojke i da nije reč o kriminalnom obračunu.

U optužnici TOK-a se navodi da je Momčilović bio zadužen za organizaciju oko utovara i istovara narkotika, kao i da je nadgledao ceo proces krijumčarenja.