14.09.2024.

16:29

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Ovo je bračni par koji je nastradao u Austriji: Beba sa teškom povredama prebačena u bolnicu

Stravični prizori odigrali su se u petak oko 16.25 časova. na autoputu u Austriji. Tom prilikom, kako navode austrijski mediji, Esad (33) naleteo je na automobil 65-godišnjeg Austrijanca koji je vozio ispred njega. Usled sudara automobil Hajdarevića je proklizao, udario u zaštitnu ogradu, nakon čega je proklizavao sve dok se nije zaustavio između stablima na nasipu.

Pored Esada, u vozilu su bili njegova žena Alemedina (28) i njihovo dvogodišnje dete.

Almedina je ostala zarobljena u vozilu i morala je da bude oslobođena od vatrogasnog odeljenja Kufštajna. Radnici putari koji su se našli u blizini, izvukli su iz auta Esada i dete. Dete je u teškoj nesreći zadobilo teške povrede i prevezeno je u Okružnu bolnicu Kufštajn.

Sa druge strane Esad je morao da bude reanimiran na mestu nesreće, a potom je sa teškim povredama prebačen u bolnicu gde je izdahnuo. Almedina je takođe zadobila teške povrede od kojih je kasnije podlegla povredama u bolnici.

Informer

Drugi vozač nepovređen, put bio zatvoren sat vremena

Šezdesetpetogodišnji vozač uspeo je da zaustavi svoje vozilo nakon udarca. Na sreću, ostao je nepovređen. Nesreća je zatvorila A12 oko sat i po

Vesti o pogibiji mladog bračnog para šokirale su brojne prijatelje i članove porodice. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od Esada i Almedine koji su stradali u saobraćajnoj nesreći.

Prijatelji se opraštaju od njih na mrežama

"Bio si mi kao stariji brat, nikada me nisi uvredio ni povredio, poštovao si me i voleo. Da vam Allah podari najlepše džennetske blagodati, a mališana ću čuvati koliko god mogu", izjavio je jedan član porodice.

"Jezerski danas tuguje, izgubili smo našeg Esada Hajdarevića. Ostaće upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu. Molimo Allaha da se smiluje njemu i njegovoj supruzi i da im podari džennetske bašte", naveo je drugi prijatelj.

Smrt mladog para predstavlja veliki gubitak za sve koji su ih poznavali, a porodici Hajdarević je upućena podrška i saučešće u ovim teškim trenucima.