14.09.2024.

17:09

Foto: S.R.

Hronika

Komšije otkrile nove detalje drame kod Vladičinog Hana: Žandarm pucao u ženu

- Sumnja se da je do pucnjave došlo kada su se bračni partneri koji imaju decu posvađali. Njihova svađa bila je sve bučnija i polako su počeli da "gube živce" i jedno i drugo. Navodno, žandarm je u jednom trenutku uzeo svoj službeni pištolj i počeo da vitla njime u vazduh - navodi meštanin Repinca i dodaje:

- Žena ga je navodno, molila da spusti pištolj i da ga vrati u futrolu, međutim on nije hteo. Okrenuo se i počeo je da puca u vrata. Samo se čulo, bam, bam, bam... Bilo je strašno, znali smo da neće izaći na dobro.

Kako dalje priča sagovornik, drama se nastavila u dvorištu porodične kuće.

- Nesrećna žena izašla je ispred kuće, kukala je i molila za pomoć. Uplakana i van sebe uspela je da pozove brata da dođe kod njih i da pokuša da smiri situaciju. Navodno, je rekla: "Dođi ili će me ubiti!" - tvrdi meštanin za Kurir i dodaje:

- Zatim je S. M. pogođena iz vatrenog oružja. I po selu sada kruže dve priče da je je žandarm pucao u nju, a neki od njih pričaju da je ona namerno pucala u sebe kako bi ga kaznila iz za sada nepotnatog razloga.

Žitelji sela nadomak Vladičinog Hana objasnili su da se njihova kuća nalazi na brdu i da je sve odzvanjalo.

- Delovalo je strašno. Ujutru smo čuli da se dogodila pucnjava i da je S. M. ranjena, a potom i operisana u Kliničkom centru Niš. Koliko se sećam, nikada nisu imali problema da je neko od nas zna, zato nas je začudila prvo svađa, a potom i pucnjava. Dobro se nisu poubijali međusobno - navodi meštanin i dodaje:

- Policija je satima bila gore kod njih. Žandarm S. M. je uhapšen. Nikad nije bio nasilan ili problematičan, u nekoliko reči - u pitanju je jedan odmeren, porodičan čovek.

Istragu povodom ovog slučaja vodi nadlženo Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu.