15.09.2024.

16:14

Foto: Foto: Lj. S., Masha Bandjur

Hronika

Ubica iz Glašinca pušten iz pritvora! Evo šta je rekao odmah po izlasku na slobodu (FOTO)

Osumnjičeni Vladan se oglasio i poručio da nije u stanju da daje izjave.

- Ja se izvinjavam, zbog toka istrage ne mogu da dam nikakvu izjavu. Za sve potrebne informacije obratite se advokatu - kratko je poručio Vladan Selimović.

Podsetimo, kobnog dana Dejan i Vladan su se susreli ispred seoske prodavnice. Usledio je najpre verbalni, a zatim fizički sukob koji se okončao ubistvom. Vladan je, nakon što je izbo komšiju, otišao kući i sam se prijavio policiji. Na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Prokuplju priznao je delo, ali je isticao da je postupao u samoodbrani.

Informer

- Dejana Ilića sam sreo slučajno, nisam poneo nož da bih ga napao, već ga imam sa sobom zbog svakodnevnih poslova. Odredite mi pritvor iako neću ponoviti krivično delo jer ne želim da budem optužen da sam uticao na svedoke. Naprotiv, želja mi je da meštani Glašinca kažu kakav sam ja, a kakav je bio Dejan - rekao je tužiocu nakon hapšenja Vladan.

Tokom saslušanja pred prokupačkim tužilaštvom bilo je sedamdesetak meštana Glašinca koji su najavili da će oni plaćati advokata i potpisati peticiju za ublažavanje Vladanove kazne.

- Vladan nije ubica, samo je štitio sebe, svoju porodicu i celo selo od tog čoveka koji je terorisao čitav Glašinac - kazao je jedan od komšija osumnjičenog za teško ubistvo, piše Alo.