16.09.2024.

12:58

Foto: Ustupljene fotografije

Hronika

Vatrogasci iz Zaječara junaci dana! Spasili čoveku kuću, on im se ovako zahvalio (FOTO)

Naime ova trojica vatrogasaca su prošle srede svojom požrtvovanošću i hrabrom intervencijom uspeli na vreme da ugase požar na jednoj porodičnoj kući u Zaječaru i samim tim spreče širenje vatrene stihije na okolne objekte.

Prema saznanjima Informera telefon vatrogasno - spasilačke službe zazvonio je oko 08.10 sati, a prijava je glasila da u Vardarskoj ulici izlazi dim iz krova kuće. 

Informer

Đorđević, Masal i Cvetković odmah su vozilom izašli na teren i hrabrom intervencijom lokalizovali, a zatim i ugasili požar.

Informer

"Predmetna intervencija ne bila toliko u žiži javnosti i pažnje a zasigurno bi ostala neopažena, da istu samo par sati nakon intervencije, građanin (M.M) na svom ličnom f.b profilu, nije javno objavio i pohvalio postupanje vatrogasaca" navedeno je u saopštenju Nezavisnog sindikata policije i Koordinacionog centra u Zaječaru.

"Skromnost vatrogasaca-spasioca Đorđevića. Masala i Cvetkovića, predstavlja dokaz da je njihova potupna posvećenost ovom humanom pozivu, apsolutno neupitna. Vatrogasno spasilačka brigada u Zaječaru itekako je poznata široj javnosti po mnogim podvizima i spašenim ljudskim životima i ovo je samo još jedan humani podvig u nizu. Brzina profesionalno postupanje pomenute vatrogasno-spasilačke posade je samo još jedan dokaz da spoj mladosti, iskustva i utreniranosti daje izuzetno pozitivne rezultate u ovom poslu" piše u saopštenju ove organizacije.